Castelló celebrarà La Nit de l’Art amb 108 propostes artístiques i un marcat caràcter solidari

1152

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha presentat aquest matí la dotzena edició de la Nit de l’Art, una celebració que inundarà Castelló d’originalitat i propostes artístiques de tota mena de temàtiques i aspectes.

Així doncs, el proper 11 de maig a les set de la vesprada s’inaugurarà la Nit de l’Art a la Casa de la Cultura i les activitats programades finalitzaran a l’una de la matinada, sis hores durant les quals els assistents podran gaudir d’exposicions, actuacions, tallers, curtmetratges i moltes més activitats.

En la presentació, la regidora ha estat acompanyada de Wenceslao Rambla, vicerector de Cultura i Extensió Universitària de l’UJI, Alfonso Ribes, responsable de l’Institut Valencià de Cultura a les comarques del Nord, Yvonne Bacas, organitzadora de la Nit de l’Art, i Luis Bolumar, un dels artistes que posaran el seu gra d’arena en aquesta nit màgica.

Verònica Ruiz ha volgut destacar que “des de les institucions estem obligats a fomentar, no només la participació dels creadors i creadores d’art, sinó també acompanyar a les persones a entrar, perquè és fonamental consumir cultura”.

A més, la regidora ha volgut també posar l’accent en com d’important és “fomentar el consum de cultura i art per promoure l’esperit crític entre els castellonencs, per fer-nos així persones més lliures”.

La Nit de l’Art “és, tal volta, la nit més esperada per tota la ciutadania castellonenca”, ha assegurat la regidora, doncs aquesta festivitat ja és tota una tradició en què “se celebra que en aquesta ciutat, afortunadament, hi ha molt de talent”. L’artista Luis Bolumar també ha coincidit en la rellevància d’aquesta tradició i ha expressat el seu desig de que “participe molta gent i que la Nit de l’Art continue sent una celebració tan important per a Castelló”.

L’organitzadora de l’esdeveniment, Yvonne Bacas, ha manisfestat que “la Nit de l’Art és un projecte viu, un termòmetre de quantes coses ocorren en l’àmbit social, doncs tot açò surt d’allò més profund de cada artista, i cadascú ho mostra segons la seua forma i el seu llenguatge”. A més a més, s’ha adreçat als artistes participants per donar-los les gràcies per la seua feina i la seua implicació, ja que “ells són l’espurna que aviva la flama de la cultura.

Durant aquesta dotzena edició de la Nit de l’Art hi haurà 53 exposicions, 11 perfomances, 12 tallers, 3 instal·lacions efímeres, 2 actuacions itinerants, curtmetratges, art multimèdia, xerrades, tertúlies, projectes solidaris a peu de carrer, recitals poètics, ràdio en directe, dansa, visites guiades i també es realitzarà per segon any el concurs de fotografia de Fotocine Lledó i la Nit de l’Art. En suma, un total de 108 activitats que ompliran d’art i cultura els racons i carrers de Castelló.

Entre les novetats que destaquen aquesta edició cal mencionar que es tracta, segons les paraules de la mateixa organitzadora, “d’una nit solidària i reivindicativa”. Un dels molts exemples serà l’artista Toni Bernat Callao, qui destinarà els fons recaptats de la seua exposició a la galeria Luís Edo a la fundació on estan les seues nétes, per lluitar contra les malalties rares.

Compartir