Castelló celebra la VII Trobada de Jocs Populars, que reunirà 1500 alumnes

1190

El parc Ribalta i la plaça del Mar al Grau seran escenaris dilluns i dimarts

Demà dilluns comença la VII Trobada de Jocs Populars de Castelló, que reunirà més de 1.500 alumnes de 4rt de primària provinents de 34 escoles de la ciutat. L’activitat tindrà lloc al parc Ribalta, de 09’30 a 12’15h. Dimarts, a més de al Ribalta, 130 escolars del Grau estaran jugant a la Plaça del Mar del districte marítim. Els jocs que practicaran són vuit: cementeri, tres en ratlla en moviment, boletes, set i mig, birles, ànfores, saltar a la corda i mocadoret nugat.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha volgut remarcar la importància de tornar a activar aquest esdeveniment: “Molt contents d’haver recuperat aquestes trobades de la mà dels mestres d’educació física. És el segon any que ho fem i és una activitat que va en augment, amb més de 1500 xiquets i xiquetes aquest any. Destacar el valor que tenen els jocs tradicionals des de la vessant esportiva i també com a patrimoni cultural dels castellonencs”.

Aquesta iniciativa l’organitzen conjuntament la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló i el Patronat d’Esports, amb l’impuls dels mestres d’educació física i alumnes del T.A.F.A.E. de l’IES Violant de Casalduch. “Es tracta de conèixer i practicar aquests jocs en un entorn diferent i interactuant amb a estudiants d’altres escoles. Els alumnes han practicat prèviament els jocs a classe, tant des de la vessant esportiva com lingüística”, explica Alberto González, coordinador del Seminari de Mestres d’Educació Física de Castelló.

Compartir