Castelló autoritza més de 300 ampliacions de terrasses per a pal·liar els efectes de la covid-19

3597

L’Ajuntament de Castelló ha autoritzat més de 300 sol·licituds d’ampliacions i de noves terrasses des de mitjan maig, amb l’entrada de la ciutat en la Fase 1 de la desescalada i l’alçament de la suspensió de les autoritzacions per a la instal·lació de taules i cadires en la via pública que s’havia decretat des de l’inici de l’estat d’alarma per la covid-19.

“Els més de 300 expedients resolts en els últims tres mesos estan permetent que el sector de l’hostaleria puga conjugar l’activitat econòmica amb les mesures d’ocupació de l’espai públic i el compliment de les directrius de seguretat i de protecció de la salut enfront del coronavirus”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i Ús de l’Espai Públic, Jorge Ribes. “És una mesura impulsada des de l’equip de govern que contribueix a pal·liar els efectes econòmics i socials de la covid-19 a la ciutat i ajuda al sector a reactivar els seus negocis després dels mesos durant què van haver de tancar per la pandèmia”, ha puntualitzat Ribes.

La major part dels expedients són d’ampliacions de terrasses, però també hi ha noves sol·licituds d’ocupació de via pública per a taules i cadires de negocis que abans no la tenien i que ara veuen en aquesta mesura una oportunitat d’adaptar-se per a continuar treballant amb la màxima seguretat.

L’ampliació de superfície de les terrasses s’està resolent previs informes corresponents que atenen a, entre altres criteris, les dimensions i característiques de l’espai sol·licitat, la necessitat de garantir l’espai suficient per als vianants, la compatibilitat dels diferents usos de les vies públiques, el compliment de la normativa d’accessibilitat, la convivència amb el trànsit rodat o facilitar en la mesura que siga possible l’exercici de les activitats econòmiques. Tot, “amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones i el compliment en tot cas de la normativa obligatòria dictada per les autoritats sanitàries”, ha recordat Ribes.

Compartir