Castelló amplia les escoles de matí i vesprada

1943

Castelló amplia les escoles de matí i vesprada a més centres i n’incrementa el personal per a afavorir la conciliació

La dotació del contracte supera el mig milió d’euros i preveu que monitors i monitores reben formació específica per a abordar la diversitat funcional

La Junta de Govern Local de Castelló ha aprovat aquest matí la proposta de la regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, de contractar per procediment obert el servei d’escola de matí i de vesprada per als cursos 2020-2021 i 2021-2022. El pressupost base de licitació supera els 500.000 euros, uns fons que serviran per a ampliar el personal que atendrà l’alumnat.

Per a Ruiz «aquest és un servei essencial per a afavorir la conciliació laboral i familiar, tan important en la conjuntura econòmica i social en la qual ens trobem arran de la crisi sanitària, i podran accedir-hi tots els centre d’educació infantil i primària de titularitat pública que ho sol·liciten, a més dels d’educació especial». Aquesta és, precisament, una de les novetats del servei licitat, al qual s’incorporen per primera vegada les escoles per a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

És per això que el personal de les escoletes rebrà formació en atenció a la diversitat. «Volem assegurar que xiquetes i xiquets estan atesos per professionals preparats per a respondre a les necessitats que es generen», ha apuntat la regidora, per a qui aquesta contractació també garanteix «que es generaran més llocs de treball en el sector de l’educació no reglada».

Així doncs, els consistori oferirà el servei a més de 40 centres educatius públics de la ciutat. L’escoleta es realitzarà si es registra una demanda d’un mínim de 8 alumnes als centres d’infantil i primària i d’un mínim de cinc alumnes als centres d’educació especial. Pel que fa al nombre del monitors, seran un mínim de dos per grup. En el cas de l’educació especial la ràtio serà d’un professional per cada quatre xiquetes i xiquets.

Pel que fa als horaris, l’escola de matí s’oferirà de dilluns a divendres durant els 90 minuts previs a l’inici de la jornada escolar. De la mateixa manera, l’escola de vesprada es realitzarà en l’horari posterior a la finalització de la jornada i també amb una duració de 90 minuts.

Per a optar a aquesta contractació, el programa de les candidatures haurà d’incloure un projecte pedagògic i un protocol d’actuació en emergències. A més, les empreses que opten hauran de desenvolupar un projecte d’educació en igualtat adaptat a les diferents etapes educatives i a l’alumnat amb necessitats especials.

Compartir