Castelló adjudica per 54.000 euros la redacció del màster pla que potenciarà les riberes del riu Sec com a zona verda i eix ciclista i per a vinanants

1053
zona verda riu sec castello

Castelló fa un pas més per a convertir el riu Sec en un corredor ambiental i urbanístic que genere espais de qualitat per a la ciutadania. L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ordenació del Territori, ha adjudicat per 54.450 euros, un 25% menys del pressupost de licitació, la redacció del màster pla d’ordenació i protecció de les riberes del riu Sec des del pont de la variant de la N340 fins a l’inici del tram soterrat a l’empresa CIOPU SL.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha defensat la importància d’aquest projecte que té com a objectiu “convertir el riu Sec en un eix vertebrador de la ciutat, tant des d’un punt de vista ambiental com a nivell urbanístic i de mobilitat sostenible”. Marco ha subratllat l’aposta del Govern municipal per convertir el llit en una oportunitat ambiental i urbanística de transformació de la ciutat, i en concret de l’entorn del barri de Crémor, i no en una barrera com s’ha considerat fins ara. “Amb aquesta adjudicació, avancem amb passos ferms cap a un nou model de ciutat més sostenible, més verda, més inclusiu, modern i amb major qualitat de vida”.

La primera edil ha apuntat a més la importància d’aprofitar el riu Sec “com un element de cohesió urbana, de millora de zones degradades i que contribuïsca a resoldre els dèficits urbanístics que trobem en aquest cas en el Districte Oest, amb un projecte que permetrà ordenar i protegir les riberes en un tram de quatre quilòmetres del riu Sec“.

Tractament de les riberes amb el disseny de zones verdes i altres espais, possibles actuacions sobre el jaç i els talusos laterals, les connexions entre riberes i amb la resta d’infraestructures urbanes, incloses passarel·les per als vianants, són alguns dels elements que es tindran en compte en la redacció d’aquest màster pla, segons ha enumerat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó. “Aquest document ens permetrà definir el full de ruta del desenvolupament urbanístic de la zona Oest de la ciutat en sintonia amb el Pla General, dotar al barri de Crémor d’espais de qualitat i projectar la solució tècnica d’un territori amb elevat valor ambiental i paisatgístic”, ha argumentat Simó.

Quant al Pla Especial, del que ja s’ha sol·licitat l’avaluació ambiental estratègica i que és un dels tres documents que incorpora aquest màster pla, actua sobre una zona de 60.000 metres quadrats, que inclou el tram del riu Sec des del nou pont a construir en la prolongació del carrer Jesús Martí Martín fins al pont del Passeig de la Universitat i la seua extensió per la marge dreta fins a l’accés al cementeri.

Simó ha recordat que aquest Pla Especial contempla, tal com ja es va explicar en el procés participatiu en els barris del Pla General, la creació d’un eix ciclopeatonal “que potencie la mobilitat urbana sostenible, un objectiu prioritari del Govern municipal per a convertir a Castelló en una ciutat més amable, còmoda i atractiva per a viure“.

L’empresa haurà d’executar el contracte en el termini de catorze mesos a explicar des de l’endemà a la seua formalització, que inclou la redacció del màster pla pròpiament, la redacció d’un pla especial i el projecte d’urbanització, que es presentaran consecutivament després que la Regidoria d’Ordenació del Territori de l’Ajuntament de Castelló haja validat la fase anterior.

Volem convertir el riu Sec en una oportunitat ambiental, urbanística i de transformació de la ciutat amb un projecte que, a més, encaixa amb el nou model de ciutat plasmat en el Pla General Estructural, que a partir de gener estarà en exposició pública, i amb les propostes del Pla Estratègic de Turisme”, ha conclòs l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Compartir