Castelló adjudica les obres que completaran el pàrquin de davant de l’Hospital General

1201

El descampat davant de l’Hospital General té els dies comptats. Castelló completarà la dignificació del solar situat enfront de l’Hospital General amb l’execució de la segona fase del pàrquing verd. L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat la segona fase de les obres per 341.202 euros a Pavasal, la qual cosa suposa un estalvi de 41.000 euros respecte al pressupost de licitació.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que aquesta actuació urbanística executada en dues fases “eliminarà un dels buits urbanístics encara existents en la trama urbana i contribuirà a millorar l’entorn del centre sanitari”. La intervenció integrarà l’adequació com a zona verda d’aquest entorn amb la necessitat de mantenir places d’aparcament que atenguen la demanda generada per l’Hospital”.

“La imatge d’un dels principals accessos urbans era fins a fa dos anys d’un descampat impropi d’una ciutat amb Castelló. Clots, terra i fang quan plovia eren l’habitual enfront del centre sanitari de referència de la ciutat i de la província. Ja iniciem en 2016 la transformació cap a una zona ordenada, que mantinguera les zones de pàrquing però que permetera dignificar l’entorn. I ara culminarem aqueix procés”, ha insistit l’alcaldessa.

En la trama urbana consolidada de la ciutat de Castelló subsisteixen determinats “buits” en els quals és necessari intervenir para, mitjançant operacions de “cosit”, aconseguir una ordenació compacta que facilite la connexió entre diferents zones.

L’execució completa de la tècnicament denominada zona verda ZV-JL/081, prevista en el planejament urbanístic, i adequar el seu entorn més immediat, facilitarà i ordenarà l’aparcament de vehicles que dóna servei a la demanda dels usuaris de l’hospital. L’actuació que ara es planteja consisteix bàsicament a completar la urbanització i dotar a aquest espai públic de la dignitat i qualificació urbana que mereix; ordenar l’espai conforme a una geometria que facilite la percepció d’un àmbit unitari amb diferents zones en el seu interior i facilitar la percepció visual de l’espai públic objecte d’intervenció com a zona verda enjardinada amb connexions per als vianants clares amb l’entorn.

A més, també es pretén recuperar el buit urbà existent com a espai públic de relació, esplai i racionalitzar els espais al servei del tràfic rodat i l’aparcament ocasional de vehicles. La urbanització contempla la introducció dels elements d’urbanització, infraestructures i mobiliari urbà necessaris.

La segona fase de les obres d’adequació del pàrquing verd incorporarà un vial de doble adreça que recorre el perímetre de la zona verda i conté places d’aparcament als seus dos costats, alhora que s’introdueixen dos vials que travessen transversalment la zona enjardinada en adreces perpendiculars a les seues bogues, generant dos eixos que contenen també aparcaments i fiten tres zones enjardinades. Amb la introducció de diferents alineacions d’arbres i la plantació d’espècies vegetals variades es pretén ordenar i caracteritzar les referides zones enjardinades, que amb la disposició d’altres elements d’urbanització hauran d’adquirir el caràcter de fita urbana que aquest espai públic requereix.

Compartir