Castelló aborda l’impacte i conseqüències de la pandèmia entre les personas amb discapacitat

5590

Ribera participa en la jornada ‘Aprenentatges de la covid-19’ amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha participat aquest dijous en l’obertura de la jornada ‘Aprenentatges de la covid-19’ organitzada en col·laboració amb el Grup de Treball de Persones amb Discapacitat del Consell Municipal de Benestar Social amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
Ribera ha manifestat que en aquesta jornada, que s’ha celebrat de manera telemàtica, s’ha donat veu a les entitats, els professionals i a les persones amb discapacitat per a abordar l’impacte i conseqüències que l’estat d’alarma per coronavirus i la pandèmia han tingut en el seu dia a dia. “Aquesta jornada de torna imprescindible per a reflexionar sobre el que hem viscut aquests mesos i per a compartir entre tots i totes les sensacions, problemes, necessitats i emocions”, ha dit.
Les jornades han abordat temes com els ‘aprenentatges’ de la covid-19 en les persones amb discapacitat, familiars i professionals, i les tècniques d’afrontament de l’estrés provocat per l’emergència sanitària i social entre les persones amb discapacitat i els seus familiars.
Ribera ha apel·lat a l’aposta ferma de l’Ajuntament per “un model de ciutat integrador, que té en compte les necessitats de tota la ciutadania”. En aquest sentit, ha recordat que la ciutat “va ser reconeguda l’any passat a Brussel·les com la segona ciutat més accessible d’Europa”.
La jornada ha sigut organitzada per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, en col·laboració amb el Grup de Treball de Persones amb Discapacitat. Un grup que depén del Consell Municipal de Benestar Social i que està en funcionament des de 2016. El Grup està format per onze entitats i té com a objectius la identificació de necessitats, realitzar propostes d’acció i iniciatives i elevar decisions al Consell Municipal de Benestar Social que és el màxim òrgan de participació.

Compartir