Cap incidència greu i 310 peticions d’informació durant Sant Joan als Punts Violeta de València

670

Els Punts Violeta, habilitats per l’Ajuntament i el Servici d’Igualtat i Polítiques Inclusives durant la festa de Sant Joan celebrada diumenge passat 23 de juny, van atendre 310 persones que demanaven informació, sense que s’haja registrat cap d’incidència greu. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat la importància «d’establir canals immediats i accessibles per a la denúncia i l’atenció a les víctimes, així com per a sensibilitzar i previndre a la ciutadania».

«La violència sexista de vegades es reprodueix en comportaments de brutalitat, com són les violacions o les agressions físiques, però altres vegades s’amaga darrere d’actituds que en el passat passaven desapercebudes o fins i tot podien ser tolerades, però que des de les institucions volem eradicar: assetjament, expressions insultants o comportaments que pretenen causar temor en la víctima. Els Punts Violeta pretenen ser un lloc de suport a les víctimes de qualsevol d’estes agressions», ha expressat l’alcalde de València, Joan Ribó. «Les persones que s’han acostat per a informar-se’n han valorat de forma positiva i imprescindible la labor que realitzen les i els professionals. El nostre objectiu és previndre situacions de masclisme, acompanyar a la víctima si és el cas, i sensibilitzar el conjunt de la ciutadania», ha afegit.

Durant el dispositiu organitzat per a la festa de Sant Joan, l’Ajuntament va habilitar dos Punts Violeta al llarg del Passeig Marítim, des de les 22.00 fins a les 04.00 hores. Al primer d’ells, al costat del monument «Els Dofins», es van acostar 180 persones (140 dones i 40 homes), mentre que al segon, al costat de les banderes gegants, van acudir 130 persones (105 dones i 25 homes).

Des del Servici d’Igualtat i Polítiques Inclusives ressalten «l’excel·lent organització, la coordinació i el suport oferit per part dels agents que es trobaven dins del clos disposat». Els Punts Violeta van estar formats per quatre representants de l’Associació CAVAS (Centre d’Assistència a Víctimes d’Agressions Sexuals), com a psicòlogues, educadores i treballadores socials. A més, es van entregar diferents xapes i fullets informatius entre totes les persones que es van acostar a les taules habilitades.

De la mateixa manera, durant les passades festes de les Falles es van habilitar dos Punts Violeta a l’Estació del Nord i al barri del Carme, a més es van repartir 10.000 xapes i 5.000 fullets informatius. «Els Punts Violeta van funcionar molt bé durant Falles, la qual cosa demostra la consolidació del treball que està realitzant l’Ajuntament en qüestió de prevenció i sensibilització», ha explicat Ribó.

Compartir