Borriana implementarà a partir de febrer la VídeoActa per als Plens de l’Ajuntament

1036
videoacta borriana

La regidoria de Noves Tecnologies i Transparència de l’Ajuntament de Borriana ha anunciat una novetat més en el seu treball d’acostar i donar a conèixer la gestió municipal que arribarà a partir de les primera setmana de febrer. Es tracta de la implementació del servei de VídeoActa que a partir del mes de febrer estarà disponible en la web municipal de l’Ajuntament de Borriana per a la consulta que qualsevol persona vulga fer del desenvolupament dels Plens Ordinaris del consistori.

Tal com ha explicat el regidor de l’àrea Cristofer Del Moral, “dins del procés d’aplicació de Noves Tecnologies que milloren i augmenten al màxim nivell la Transparència sobre la gestió municipal, cada cert temps apliquem una nova eina com en aquest cas és la VídeoActa que s’estrenarà amb el Ple del mes de febrer”. Durant els dos últims anys s’han anat incorporant novetats com l’enregistrament dels plens en 2015, la creació de l’Escó de la Ciutadania en 2016, la retransmissió en streaming per Youtube i Facebook dels plens, i ara la utilització de la VídeoActa per a elevar al màxim els nivells de transparència municipal.

Tal com ha recordat el mateix Del Moral, “la nova eina facilitarà en gran manera la consulta directa de temes concrets o declaracions de cada persona participant en el Ple, ja que una vegada celebrat el ple, la VídeoActa permetrà poder cercar la informació d’una forma molt més senzilla, a causa que quedarà dividida segons el regidor o regidora que intervinga o segons el tema tractat”.

A més, també ha assenyalat la millora en l’eficiència del treball de transcripció de les sessions plenàries, ja que “fins ara calia destinar moltes més hores del desitjat a aqueixes transcripcions literals de les sessions plenàries, i ara amb tan sols un parell de clics es podrà accedir directament a un tema concret tractat durant el plenari i consultar de forma individual les diferents intervencions que es facen sobre aquest tema. Si d’altra banda es vol visionar i escoltar la intervenció d’un regidor, regidora o representant públic, es podrà consultar directament les intervencions que cadascun d’ells o elles facen durant el desenvolupament de la sessió plenària”.

Compartir