Benidorm rep a artesans i artistes en una nova edició de “Les Nits del Castell”

1717

Benidorm inaugurarà l’1 de juliol una nova edició de ‘Les Nits del Castell’, la tradicional mostra d’artesans i artistes que cada any, i durant l’estiu, dinamitza amb els seus llocs la zona del Barri antic. El regidor de l’àrea, Lorenzo Martínez, ha presentat una nova edició de la mostra d’art i comerç tradicional que enguany canviara la seua ubicació tradicional as Castell a causa de les labors de recuperació de les restes arqueològiques que es van iniciar fa poques jornades. “Estem immersos –ha assenyalat Martínez- en les obres d’excavació del Castell, per això l’activitat dels pintors es realitzarà en la Plaça de *Castelar i els artesans es traslladaran a la Plaça de la Senyoria”.

L’edil s’ha mostrat convençut que la reubicació en l’entorn pròxim al Castell no impedirà “ressaltar, encara més si cap, la zona”. Martínez ha precisat que seran 14 pintors, 3 artistes de trenes de fil i 18 els artesans que participaran en la present edició de ‘Les Nits’.

El regidor de Comerç també ha informat de la realització de tallers gratuïts perquè les persones interessades “puguen conéixer com desenvolupen els artesans els seus treballs”. Aquesta activitat tindrà lloc tots els dilluns, dimarts, dimecres i dijous de juliol, excepte els dies 30 i 31. Els tallers programats són: fil i cuir, sabons, xapes per a xiquets, adorns, grans d’arròs, plata, tortugues, cristalls marins, petxines marines, pell i acer, artesania amb filferro, taller per a xiquets, malabars i pedres, argila polimèrica i ceràmica.

Finalment, Martínez ha precisat que tots els artesans “que venen a treballar i mostrar la seua professionalitat” en ‘Les Nits del Castell’ estan totalment acreditats i qualificats, i procedeixen de localitats de la Marina Baixa, de la província i d’altres comunitats autònomes.

Compartir