Benidorm ofereix el primer servei públic d’atenció sanitària turística intel·ligent a majors

2423

L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha presentat aquest matí l’innovador projecte pilotat per la Fundació *Visit Benidorm que a través de la Consultora Wellcomtour ha desenvolupat una iniciativa de Protecció i Atenció Turística Tècnica Intel·ligent, PATTI, destinada a oferir assistència al turista amb necessitats especials, 24 hores al dia els 7 dies de la setmana, donant resposta immediata a qualsevol contingència que li puga sorgir durant la seua estada a Benidorm.

Acompanyaven a l’alcalde en la presentació la regidor d’Innovació, Aida García Mayor; Óscar Nombela, consultor de Wellcomtour; Ángel Gómez, conseller delegat de IMED-Llevant; i Ana Vasbinder, directora comercial Internacional de HCB.

Toni Pérez va destacar “l’exemple de col·laboració públic-privada en matèria d’assistència que es posa en marxa” amb aquest projecte, que naix amb una iniciativa pilot “en un mercat concret molt interessant i que servirà per a avaluar la seua implantació posterior”. *PATTI, la iniciativa de Protecció i Atenció Turística Tècnica Intel·ligent, serà presentada en la fira 50Plus Beurs, especialitzada en viatgers Sènior, que se celebra en Utrech (Holanda) entre els dies 17 i 21 de setembre.

PATTI, va explicar l’alcalde de Benidorm, “és un pla d’atenció integral amb suport tècnic que oferirà Benidorm com a valor afegit a aquells que no volen renunciar a gaudir les seues vacances per qüestions d’edat o falta de mobilitat”. Al mateix temps, va destacar Toni Pérez, “servirà per a minorar la derivació a la Sanitat pública de persones que tenen assegurances privades”.

L’essència de PATTI és un dispositiu electrònic amb geolocalizador i intercomunicador amb botó d’emergències SOS que es facilita i que disposa d’un sensor de caigudes i de situacions d’emergència que monitora a l’usuari permetent conéixer les seues necessitats, millorar els procediments i activar protocols d’actuació i comunicació en la seua llengua d’origen en cas de necessitat, la qual cosa posiciona a Benidorm amb innovador tecnològic en l’acolliment de turistes amb necessitats especials. El dispositiu es pot contractar a través de la web visitbenidorm.es, patti.es i wellcomtour.com, rebent-ho en arribar a l’aeroport o a l’allotjament.
En cas d’incidència, a través de *PATTI es gestiona el problema, s’envia servei d’ambulància, es trasllada a la persona a l’hospital de referència i a aquest, simultàniament, es deriven les dades necessàries per a una assistència més eficient, amb el que es reduiran els temps d’espera i l’atenció serà immediata i personalitzada.

Óscar Nomberla (Wellcomtour), va agrair l’esforç de Visit Benidorm per a posar en marxa la iniciativa d’actuació d’emergències amb el turista assenyalant que aquest programa pilot “es desenvoluparà durant sis mesos”, després de la fira holandesa, i “durant l’estiu de 2020 s’avaluarà i actualitzarà per a aplicar-lo, la pròxima tardor, a nous mercats”. Amb els cent dispositius programats inicialment s’atendrà mil dos-cents turistes en el període pilot en “una aposta de qualitat per a un turisme de qualitat”.

Ángel Gómez, conseller delegat de IMED Llevant, va destacar l’esforç que comporta aquesta iniciativa pionera que posicionarà Benidorm per al turista Sènior “com una destinació segura i amb els millors serveis complementaris que ens fan diferents i únics”. Va definir el projecte com a “complicat i complex” però que ens col·loca com a “líders en innovació de cada a un client cada vegada més exigent”.

Ana Vasbinder, directora comercial internacional HCB, va assenyalar que “iniciatives com aquesta cal aplaudir-les perquè dona seguretat als nostres visitants”. Al mateix temps, va significar “la importància de la iniciativa publique privada aconseguida amb l’esforç de tots, sent clave que tots anem a la mà” en una iniciativa que afavoreix a Benidorm, a la seua Administració i a les seues empreses.

PATTI és un servei públic que ofereix Benidorm a través dels TTOO; un projecte únic a Europa amb el qual Benidorm posa de rellevància la seua seguretat en matèria sanitària com a clau per a aquells turistes amb patologies que vulguen gaudir a Benidorm les seues vacances.

Compartir