Benicàssim presenta el cicle Benicàssim Jazz + Altres músiques amb artistes nacionals i internacionals

1430

Antonio Carmona i Amancio Prada són els ingredients espanyols del cicle Benicàssim Jazz + Altres Müsiques, però la resta de la recepta musical que acollirà el Teatre Municipal Francisco Tárrega en els pròxims mesos, eleva la qualitat de la programació fins al nivell dels melòmans més exigents. Jack Savoretti, Eri Yamamoto, Rui Massena, junt amb l’un quintet de corda del Liceu i Maika Makovski & Brossa Quartet, conformen la resta d’una de les programacions musicals més ambicioses de l’ajuntament benicense.

El regidor de cultura, Javier Alonso ha manifestat que “sabem el prestigi que la nostra programació cultural té en tota la província i hem volgut no sols mantindre el nivell sinó incrementar-ho. Crec que tenim una oportunitat de lluir experiència i gestió cultural i ho anem a fer. La cultura ha de ser un dels principals al·licients per a guanyar públic i turisme a Benicàssim. No sols els festivals generen cartells musicals d’alt nivell en la nostra ciutat, sinó que podem afirmar que cada cap de setmana, Benicàssim té en la seua cartellera les millors actuacions del moment”.

El cicle va començar diumenge passat amb l’actuació de BinkBeats. Músic multi-instrumentista electrònic que va presentar en la seua actuació el seu últim treball “Private Matter Previously Unavailable Part 1“. En la seua cridanera actuació va utilitzar més de 50 instruments (utensilis diversos i un verdader arsenal de maquinaria i inclús màquines d’escriure o caixes de cartó per a generar el so precís i necessari per a les seues composicions).

La pròxima actuació serà el divendres 2 de març. En esta ocasió, la japonesa i arxiconeguda pianista Eri Yamamoto, com sempre, acompanyada de Florent Nisse al contrabaix i David Xirgú a la bateria. L’artista, compositora també de les seues pròpies peces, és un dels referents del jazz més actual en tot el món i peça clau en els festivals de jazz internacional del moment.

El següent en la llista serà l’incombustible Antonio Carmona, que arribarà al teatre de Benicàssim amb el seu espectacle “Obras son ámores” que va estrenar l’any passat i que desboca la seua verdadera essència a la guitarra flamenca. El fill de Juan el Habichuela ha aconseguit vendre més de la mitat de les butaques del teatre en el primer dia d’obertura de les taquilles virtuals. L’actuació de Carmona està programada per al 28 d’abril a les 22:30 hores.

Maig serà el mes del folk en la programació del Benicàssim Jazz +Altres Musiques. El dissabte 12, també a les 22:30 hores, Jack Savoretti portarà un lleuger pop anglés. Savoretti es va fer més conegut per la seua participació en les bandes sonores de sèries com a Anatomia de Grey o One Tree Hill. En la seua actuació s’espera que delit al públic amb el seu ultime treball: “Written in Scars”, en el que molts dels temes estan compostos per ell mateix junt amb Samuel Dixon i Matt Benbrook.

El 29 de juliol, i a les 19 hores, l’actuació del cicle la protagonitzarà Amancio Prada. El compositor i intèrpret lleonés, ha tingut sempre una base literària que, al llarg de la seua discografia, ha anat conformant un recorregut antològic per la lírica peninsular, des de les Cantigues dels primers trobadors galego-portugueses, passant pel Romancero, Jorge Manrique, San Juan de la Cruz i Rosalía de Castro, fins a autors contemporanis com Federico García Lorca, Juan Ramón Jiménez o María Zambrano.

El cicle es conclourà a l’agost amb dos grans actuacions qu donen colofó a la programació.

Per un costat el dilluns 13 d’agost a les 22:30 hores, el pianista portugués Rui Massena, acompanyat per un Quintet de Corda integrat per estudiants del Conservatori del Liceu. La seua arribada a Benicassim suposarà un dels concerts més singulars del cicle Jazz+, una cita amb les suggeridores atmosferes a cavall entre la música clàssica, la música cinematogràfica i la new age amb ressonàncies de Wim Mertens, Michael Nyman o Ludovic Einaudi.

Finalment, Maika Makovski & Brossa Quartet, tancaran esta especial programació. L’artista omplirà l’escenari de la seua força, quasi magnètica del seu piano i veu , provinent d’una mescla d’estils amb bon sabor a pur rock. El seu últim treball, Sinook Wind és una celebració d’art i sensibilitat. Makovski actuarà el divendres 31 d’agost a les 22:30 hores.

El regidor de cultura, ha manifestat que “espera que el públic cope cada una de les actuacions ja que, a més, les entrades són a un preu reduït tenint en compte la qualitat de les actuacions i el limitat nombre de butaques disponible, ja que a penes 300espectadors, podran ser testimonis d’esta programació en cada una de les seues actuacions”.

Compartir