Benicàssim prepara el dispositiu especial antiinundacions per a previndre els efectes de la gota freda

598

El regidor de serveis públics de l’Ajuntament de Benicàssim, Clemente Martín ha realitzat hui una visita d’inspecció als treballs de posada en marxa del Pla de prevenció dels efectes de la gota freda.

Com cada any, a la fi de l’estiu, l’ajuntament activa aquest dispositiu de prevenció perquè tots els sistemes de desguàs funcionen correctament en cas d’avinguda d’aigua. Segons ha assenyalat l’edil, “les primeres pluges de la temporada poden arribar en qualsevol moment, per això cal mantindre en perfectes condicions els mecanismes d’evacuació d’aigües. Encara així cal ressaltar que posar ara a punt aquestes instal·lacions és bastant ràpid gràcies a que, durant tot l’any es realitzen labors de manteniment contínues que permeten tindre nets i en bon estat els dispositius d’evacuació d’aigües pluvials”.

Els treballs que han donat ja començament, se centren en la revisió i neteja dels canals per a eliminar obstacles que puguen impedir l’eixida de l’aigua al mar. Aquests canals són línies d’evacuació d’aigua de pluja de gran grandària que recull tot el vessament de bona part del municipi. Els principals es troben entre el carrer Jorge Comin i el carrer Santa Águeda, cap a l’avinguda Barcelona, des del carrer Sequiota fins al camp de futbol, des del Carrer Fons, per la Gran Avinguda fins a la depuradora i també des del carrer *Sigalero fins a la depuradora.

Com ha explicat el regidor en aquests canals entra un equip de neteja en persona que retira qualsevol element que haja pogut depositar-se i que impedisca el flux de l’aigua cap al seu desguàs.

A més, també s’han realitzat treball de *desbrozamiento de cunetes i llits de barrancs per a eliminar abocaments o depòsits que pogueren ser arrossegats i que suposaren un problema en el corrent de l’aigua, com ha explicat el regidor de serveis públics.

Clemente Martín ha assenyalat que la neteja d’embornals es produirà en més de 50 zones i carrers del municipis que abastaran la totalitat de la localitat des del límit del terme amb Castelló, fins a l’extrem nord.

Però a més, el regidor de serveis ha avançat que “una altra de les grans labors d’aquest pla especial és, sens dubte, la posada a punt de les tres estacions de bombament, la de *Coviles en la zona sud i que dóna servei a tot el vessament del *Quadro de Santiago, la de Delícies que abasta la recollida d’aigua des de la zona de Trinimar fins a Mohino i la de l’avinguda Ferrandis Salvador amb la La *Ralla que també dóna servei a l’àrea sud i que sol ser de la major afecció per les pluges”.

El regidor de serveis públics ha visitat les estacions de bombament al costat de José Luís Izquierdo, tècnic cap de l’estació depuradora i responsable del bon funcionament d’aquests sistemes, qui ha detallat que aquestes estacions són capaces de bombar fins a 15.000 litres per minut i per tant, desaiguar en pocs minuts l’efecte de devessall que poguera produir un aiguat.

Compartir