Benicàssim i el Rototom en la llista de possibles objectius dels terroristes que van atemptar en Barcelona i Cambrils

741
Rototom objectiu terrorista

Benicàssim i el Rototom Sunsplash van ser considerats com a objectius potencials per la cèl·lula yihadista que va cometre els atemptats del 17 d’agost en el passeig de les Rambles de Barcelona i en Cambrils (Barcelona) l’any passat, segons s’ha filtrat als mitjans de comunicació.

Els memebres de la cèl·lula terrorista va valorar cometre un atac contra el macrofestival de música reggae internacional, a més de fixar com a objectius varies discoteques de la localitat, segons s’ha pogut saber després d’examinar varios documents i dispossitius mòvils topetats a les ruïnes del xal·let d’Alcanar, que es va esfondrar a causa d’una explosió accidental el 16 d’agost i on hi havia nombroses bombones de butà i explosius de fabricació casolana.

Segons l’informació del sumari dels atemptats publicat pel diari La Razón, és “el dia 13 d’agost” –quatre abans dels atemptats, “quan apareix per primera vegada el nom de la localitat castellonenca”.

Els termes que apareixen en eixa documentació son “Rototom sunsplash festival 2017 Benicassim”, “carpes Benicàssim 19 d’agost 2017”, “discoteca Benicássim”, “tots els festivals 19 d’agost 2017 en la comunitat valenciana”.

“Aquests van ser els continguts que els assassins van rastrejar en Internet per a obtindre informació d’on, però el preocupant és el quan perquè la data inclosa en els criteris de cerca, 19 d’agost, és just el dia següent de la massacre de Barcelona”, segons la publicació de La Razón.

El Rototom ès un dels festivals més importants del pais i va cridar l’atenció de la cel·lula yihadista, per la presencia de més de 250.000 assistents durant tots els dies que es celebra en la localitat turistica. La data de la recerca en internet amb la data del 19 d’agost, podria situar el festival com a un objectiu previst en l’onada d’actes terroristes previstos per la cèl·lula terrorista. De tota manera, aquest objectiu figura com un més dels que podien haver-hi ressultat possibles durant eixos dies i no hi han indicis de que fora un dels triats.

Entre els demés possibles objectius del grup yihadista figurava també La Sagrada Familia, varies discoteques gais de Sitges e inclús l’estadi del F.C. Barcelona, el Camp Nou, en concret durant el partit entre el Barça i el Betis, que es va celebrar el dia 20 d’agost. Les recerques sobre “entrades i eixides del Nou Camp”, “pròxims partits de la lliga a Barcelona” i similars també fa pensar que el mític estadi podria ser un dels objectius dels terroristes.

Compartir