Benicàssim declara la guerra als mosquits en la primavera

1472

La regidora de salut pública, Vanessa Batalla ha informat de l’inici dels primers tractaments antimosquits per a previndre la proliferació d’estos insectes davant de les amenaces de pluges en la primera part de la primavera. “En Benicàssim durant tot l’any fem inspeccions i vigilem els efectes de la climatologia en la possible proliferació dels mosquits. Perquè si a l’estiu no volem que siga una plaga, hem d’actuar durant tot l’any- no es para de controlar la plaga d’insectes durant tot l’any”, hi ha assenyalat Batalla que ha afegit que “este any, les previsions del temps assenyalen que amb l’arribada de la primavera hauran una altra vegada pluges i a més un increment de les temperatures. Per això hem començat amb els tractaments i els estudis del terreny amb inspeccions en els focus més comuns”.

Des d’estos passats dies i durant les pròximes setmanes es reforçaran els tractaments, no sols amb el control de les zones humides i més tendents a generar larves i mosquits, sinó també a tractar els embornals d’arreplega d’aigües pluvials urbanes. Vanessa Batalla ha explicat que “desde dimecres passat, s’estan realitzant tractaments intensius larvicidas en el Cuadro de Santiago, en les zones habituals d’aigua estancada per les últimes plutges”.

En esta zona, com ha detallat l’empresa de control antiplagues, el principal problema ara és el cridat mosquit dels marenys “Ochlerotatus caspius”, que és senzill de previndre la seua proliferació amb tractaments constants i molt controlats.

IMPRESCINDIBLE COL·LABORACIÓ CIUTADANA

Batalla ha insistit en el fet que “l’ajuntament en els últims anys hi ha redooblado els seus esforços en la lluita contra els mosquits, realitzant campanyes cada vegada majors i mantenint la vigilància constant durant tot l’any, inclús a l’hivern. Però realment, tota esta acció no és prou si no comptem amb la col·laboració ciutadana”.

La regidora ha fet una crida als propietaris de vivendes i viles perquè tinguen especial atenció en les seues propietats, sobretot si no estan de continu habitant-les. “Es important tindre una bona prevenció també en les nostres cases. Que no queden aigües estancades en plantes, poals o altres recipients que queden a l’aire, així com especialment en les piscines. A més, si algun veí té dubtes, ha de saber que pot acostar-se a l’ajuntament a la cerca d’assessorament i, des d’ací li indicarem les millors solucions per a mantindre la seua parcel·les lliures d’estos molestos insectes”.

Compartir