Belako, Julio Bustamante, Clara Peya i altres vint propostes completen el cartell artístic del Trovam

737

La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend dóna a conèixer la programació artística completa per a la seua sisena edició. Als noms ja coneguts de La Habitación Roja, Mafalda i Jonatan Penalba o Núria Graham, entre d’altres, s’han unit artistes com Belako, Julio Bustamante i Clara Peya. Totes aquestes bandes i solistes actuaran del 8 a l’11 de novembre en diversos espais de la ciutat de Castelló com l’Auditori, el Teatre Principal, la Plaça Major i la plaça de l’Hort dels Corders.

El quartet basc Belako no ha deixat de tocar des del passat mes de març, poc després de l’aparició de la seua tercera referència, Render Me Numb, Trivial Violence (Belako, El Segell de Primavera, PIAS). La relectura de la new wave i el post-punk dels 80 amb tocs electrònics ha portat al grup de Mungia (Bizkaia) per tot l’Estat, bona part del continent europeu (amb triplet en el Finsbury Park de Londres) i, fins i tot, una incursió per les Filipines. La seua actuació a Castelló serà una de les últimes oportunitats de veure’ls en directe abans que acabe la gira actual.

D’altra banda, l’experimentat Julio Bustamante serà un altre dels grans protagonistes de la Fira Valenciana de la Música. Assenyalat com un dels impulsors del pop mediterrani dels anys 70 i 80 (amb el desaparegut Pep Laguarda i Remigi Palmero) i reverenciat per les noves fornades del pop estatal, el cantant mostrarà les composicions del seu últim treball, La misión del copiloto (El volcán, 2017), acompanyat per Lavanda.

El públic del Trovam! – Pro Weekend també tindrà l’oportunitat de descobrir la visió artística de Clara Peya. Formada en música moderna i jazz, i amb el piano com a instrument protagonista, la catalana ha presentat vuit treballs discogràfics on s’escolten col·laboracions amb Sílvia Pérez Cruz, Judit Nedderman o Ferran Savall. La seua última creació, Estómac (Satélite K), combina jazz, rap, pop i electrònica per a desconstruir la idea de l’amor romàntic des d’una perspectiva feminista.

Més de 20 incorporacions a la programació

El cartell definitiu de la sisena edició de la Fira Valenciana de la Música comptarà amb més de quaranta propostes artístiques. El grup Modelo de Respuesta Polar és una de les noves incorporacions valencianes al Trovam! – Pro Weekend. La banda actuarà a Castelló dins de la gira Más movimientos, on recupera alguns dels temes més importants per a la formació. Així mateix, cal destacar el concerts d’Inèrcia i Gin Lemon’s, referències del rock independent en valencià; dels guitarrers Balloon Flights, Fuxxhow i Mad Robot; de l’electrònica delicada d’Étoimoi; i de la veu de Carles Pastor, que posarà de llarg l’àlbum Andròmina (LaCasaCalba), i la interpretació dels ritmes pop-rap-rock més ballables de Cactus, formació procedent de les comarques centrals.
A més, artistes d’altres punts de l’Estat també visitaran Castelló. D’aquesta manera, la capital de La Plana vibrarà amb l’energia dels maresmencs Ebri Knight i la seua fusió de ritmes mediterranis, melodies celtes i punk. El duet format per Arnau Tordera (líder d’Obeses) i Magí Canyelles, així com les veus de Museless i Santi Campos seran altres representants catalans en la Fira. I des de les Illes Balears aplegaran Da Souza i Saïm.

Per últim, des del nord arribaran els gallecs Kings of the Beach, els asturians MyVestal i els bascos Amorante i Smile. La música dixie de Tomaccos, el rock ballable de The Rebels, el blues enèrgic de Tina & Joe i l’indie-folk de Fizzy Soup completen la programació artística de la pròxima edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend.

Entrades a la venda per a La Habitación Roja

La Habitación Roja, referent indiscutible del pop-rock valencià, actuarà en l’Auditori de Castelló el dissabte, 10 de novembre, per a presentar l’àlbum Memoria (Mushroom Pillow, 2018). Les localitats per a aquest espectacle ja estan a la venda al preu de 15 euros (més despeses de gestió) en el següent ENLLAÇ: https://www.notikumi.com/2018/11/10/concierto-de-la-habitacion-roja-ruth-baker-band-en-castellon-de-la-plana.

La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). La iniciativa forma part del programa de desenvolupament estratègic “Fes cultura” de la Generalitat Valenciana i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), d’À Punt Media i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També hi participen altres organismes com ara l’Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!).

Compartir