Baixen les telefonades per baralles en l’equador de la Magdalena, el nivell més baix dels últims anys

755

El balanç policial en l’equador de la Magdalena (de dissabte fins a dimecres a les 6:00 hores) confirma la tendència a la baixa de les molèsties generades per les festes. Així, en l’apartat de telefonades per baralles i agressions la xifra se situa en 15, el nivell més baix dels d’últims set anys. Segons les dades facilitades per la Policia Local, en 2013 es van registrar 32 trucades per baralles i agressions; 34 a l’any següent; 35 en 2015; 48 en 2016; 19 a l’any següent i l’any passat la xifra va aconseguir les 21. Un any després, coincidint amb la 75 edició de les festes, les telefonades han descendit fins a 15.
Quant a les molèsties veïnals generades per colles i gaiates així com les intervencions policials, també es confirma una tendència a la baixa. En conjunt s’han registrat 105 requeriments (56 telefonades per molèsties i 49 intervencions policials), la dada més baixa des de 2013, any en què es va situar en 260 (145 telefonades per molèsties i 115 intervencions policials).
De les 56 telefonades d’enguany per molèsties de colles i gaiates rebudes enguany en el Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE), en 49 ocasions ha actuat el Grup d’Espectacles i Activitats, els agents de les quals han realitzat fins al moment dues actes per infracció a l’ordenança municipal de soroll. També el grup GEA ha efectuat 8 mesuraments en els llocs on s’estan produint més queixes veïnals i en totes elles s’ha observat que els nivells sonors estan dins de la legalitat.
Quant al capítol de detencions, la Policia Local de Castelló ha informat que des que s’han iniciat les festes s’ha detingut a cinc persones, quatre homes i una dona. Dos homes per violència de gènere; un altre per un delicte de lesions; un altre per desobediència i una dona per violència domèstica. El primer dels homes va ser detingut per un delicte de lesions en causar-li a un altre ferides greus en la cara. El segon ha sigut per violència de gènere en agredir a la seua exparella, que també va ser detinguda per agredir a l’home.
El quart home arrestat va ser detingut per un delicte de desobediència greu en molestar reiteradament els integrants de la Gaiata 16 Rafalafena. L’últim home detingut ha sigut per agredir a la seua parella en el seu domicili.
En el capítol de seguretat viària, en aquests primers quatre dies de Magdalena s’han produït 21 accidents de trànsit, dels quals 20 han sigut sense ferits i un solo sinistre ha registrat una persona ferida. D’altra banda, d’aquests 21 accidents, en cinc d’ells un dels conductors implicats ha donat positiu en la prova d’alcoholèmia, per la qual cosa se li investiga per un presumpte delicte contra la seguretat viària. També s’han instruït dos atestats per a investigar a dos conductors per conduir sota els efectes de l’alcohol.
Quant a les dades de telefonades i serveis, el CIMSE ha rebut des que han començat les festes un total de 1.179 telefonades, dins de la mitjana d’uns altres anys, entre elles 354 per a requerir informació policial o sobre les festes.
També s’han registrat 27 serveis per la possible comissió d’actes delictius; 109 serveis per a informar d’una infracció de trànsit; 80 serveis relacionats amb assistències sanitàries; 28 serveis sobre incendis en vaig veuréa pública o en el medi rural; 21 serveis per atenció de persones embriagues o indisposades; 14 serveis per actes vandàlics i 22 serveis per a alertar de desperfectes en la via pública.

Compartir