‘Aras en Flors’ es el festival paissagistic del poble valencia de Los Serranos

1248

Les instal·lacions florals i vegetals han omplert els carrers d’Aras de los Olmos per segon any consecutiu. El consistori del municipi de Los Serranos, en col·laboració amb la Fundación El Olmo, Turisme de la Comunitat Valenciana i la plataforma ‘Amigos del Paisaje’ han organitzat una nova edició del Concurs de Disseny de Racons ‘Aras en flor’ en la que els protagonistes són les flors i el paisatge natural a través de instal·lacions efímeres.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, acompanyat per l’alcalde del municipi, Rafael Giménez, ha visitat els diferents muntatges florals que les veïnes i veïns han instal·lat als carrers i racons del municipi. Durant la seua visita, el diputat ha expressat la seua satisfacció “per poder visitar per segon any consecutiu el Festival Aras en Flor i les magnífiques obres florals”.

El diputat Josep Bort també ha valorat ben positivament el fet que amb aquest festival es demostra que “la participació i la implicació del veïnat són clau per mantidre un paisatge urbà singular que, a més a més, tot el món hauria de conèixer”.

Per la seua banda, l’alcalde de Aras de los Olmos, Rafael Giménez, ha explicat que “la temàtica majoritària dels jardins efímers d’enguany han sigut la flora i la mel, fonamentalment”. A més, segons ha indicat l’alcalde, aquests jardins “compten amb l’engalanament permanent dels rosers d’Aras, amb els que es fa un conjunt formidable i digne de veure”.

La proposta que s’ha endut el primer premi del concurs amb 1000 euros ha sigut ‘El jardín de la miel’, d’Alfredo Rubio, que es centra en la idiosincràsia de l’apicultura i posa al centre la mel, un dels productes artesanals més importants de la zona. El segon premi, dotat amb 500 euros, ha sigut per a la instal·lació ‘Mosaico de Aras’ de les paisatgistes Elvira Navas i Ángela Martínez, que ret homenatge als orígens islàmics del municipi. En tercer lloc, el muntatge ‘Mel de Aras’ que ha dissenyat Mar Laguna Ferrer i s’ha endut un premi de 300 euros.

‘Aras en flor’, segona edició de paisatgisme efímer

La nova edició del festival floral d’Aras de los Olmos ha omplert amb flors i instal·lacions vegetals els carrers del municipi de Los Serranos per segon any consecutiu. El concurs ha comptat amb 11 dissenys distints que els mateixos veïns, guiats per tècnics voluntaris, han ubicat als espais més emblemàtics del poble com la església parroquial de Nuestra Señora de los Ángeles, l’om de la plaça, la Casa Abadia o l’ermita del Sant Crist.

Els diferents jardins efímers que vesteixen els carrers d’Aras de los Olmos es podran visitar fins el proper 30 de juny. Es tracta de propostes que han sigut ideades per arquitectes, paisatgistes, historiadors, artistes i aficionats en les que es combinen espècies de la flora local amb materials quotidians que s’utilitzen al món rural. El festival està plantejat com una activitat col•laborativa en la que els artistes i els pobletans uneixen els seus esforços per realitzar i mantenir les instal•lacions.

Compartir