Amparo Marco defensa els avanços en polítiques per a la igualtat

491

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la V Cimera Iberoamericana Municipalisme i Agendes Locals de Gènere en temps de pandèmia. Repensant el món des de la igualtat, que se celebra a Colima (Mèxic). Una trobada internacional organitzada per la Unió Iberoamericana de Municipalistes en la qual participen centenars de persones de 23 països. Marco ha pres part per videoconferència en la jornada Diàleg polític de dones líders en l’espai local iberoamericà, en la qual han participat prop de 30 persones, en la seua majoria dones líders i autoritats a nivell local de Iberoamérica: alcaldesses, regidores, diputades, senadores, així com dones en alts càrrecs directius de l’administració pública.

En la seua intervenció, l’alcaldessa ha destacat que “són moments per a enfortir-nos, unir-nos i per a reforçar el compromís amb la igualtat”. “Els ajuntaments som l’administració pública més pròxima i útil per a la ciutadania. Per això, en aquests mesos de pandèmia, hem reorganitzat les nostres polítiques socials i objectius incidint en una major atenció i en nous serveis dirigits a la població més vulnerable, la infància, les dones i els majors”, ha destacat.

“Des de l’Ajuntament de Castelló estem treballant de ple per a combatre aquesta crisi sanitària, social i econòmica. Una crisi que, a més, té rostre de dona respecte a les desigualtats socials, a la discriminació laboral i salarial, a la conciliació familiar i domèstica, i a les cures no remunerades”, ha explicat Marco. I en aquesta línia, ha enumerat accions impulsades per l’equip de govern com les línies de suport a la creació d’ocupació amb enfocament de gènere dirigides a la incorporació al mercat laboral de dones en llocs de treball tradicionalment masculinitzats.

En la jornada, Marco ha recalcat que, davant la pandèmia i el confinament, s’han intensificat els mecanismes de seguiment dels casos de violència masclista contra les dones i contra els menors. A més, ha explicat que s’està desenvolupant un protocol d’actuació contra la violència de gènere per a protegir al màxim a les víctimes del maltractament masclista.

En el mateix fòrum de dones líders en l’espai local iberoamericà, Marco ha incidit en què les polítiques municipals de Castelló “són estratègies amb perspectiva de gènere transversal en totes les àrees de l’Ajuntament” i ha posat en valor els reconeixements institucionals per introduir la perspectiva de gènere en el desenvolupament del Pla General i per elaborar uns pressupostos municipals també des de la perspectiva de gènere.

“En 2015 vaig ser elegida la primera dona alcaldessa de la ciutat de Castelló i des de llavors hem aconseguit sanejar econòmicament l’Ajuntament, amb Europa com a aliada, i ara això ens ha permés poder afrontar millor aquesta crisi sanitària i pal·liar els seus efectes, amb mesures socials i injectant liquiditat en el sistema econòmic local”, ha ressaltat Marco.

Compartir