Almassora instala un radar pedagògic en diversos punts de la població

1096

La Policia Local d’Almassora ha començat a testar els radars pedagògics aquest mateix cap de setmana. La ubicació triada per a iniciar aquesta proves ha sigut el carrer Boqueres, on els agents han pogut controlar l’efectivitat de la mesura en la reducció de la velocitat dels vehicles i realitzar un registre del nombre de vehicles que sobrepassen el límit i en quins moments del dia es produeixen més infraccions.

Durant els pròxims dies, el dispositiu es traslladarà a diferents ubicacions del municipi i, a la fi de juny, el cos de seguretat municipal l’instal·larà en diversos punts del districte marítim. Aquestes jornades de prova permetran determinar els punts més conflictius pel que fa a excés de velocitat i traçar un mapa d’ubicacions definitives per als radars que el consistori adquirirà pròximament.

Cal recordar que el consistori disposarà d’una màquina portàtil durant el mes de juny, un servei que no tindrà cap cost per a les arques municipals. En tractar-se d’un dispositiu mòbil, una patrulla estarà situada al costat del radar, el qual ofereix informació numèrica en verd o en roig als conductors en funció de la velocitat a la qual circulen, així com un missatge d’agraïment a aquells en respecten el límit.

Tal com ha informat l’edil de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, “adquirirem entre sis i vuit aparells que fixarem en els fanals dels vials que determine la Policia Local”. Aquestes màquines “podran desplaçar-se a altres punts en funció de les necessitats puntuals o periòdiques”, ha assegurat l’edil, qui ha recordat que la iniciativa té “finalitat informativa, en cap cas sancionadora”.

Inicialment, i tal com ja van recomanar els comandaments del cos de seguretat, tres d’aquests nous radars estaran al Camí Catalans, al Camí Om Blanc i al passeig Marítim, a l’altura del Roser del Mar. Per les característiques d’aquests tres vials, en els quals existeixen rectes de molta longitud, els vehicles solen excedir les velocitat màxima permesa, una situació que el consistori espera millorar amb la implantació d’aquesta tecnologia. Queda per determinar, doncs, la ubicació de la resta de la màquines en el nucli urbà, la qual dependrà dels registres generats durant els pròxims dies pel dispositiu mòbil.

Campaña de control de bicicletes

La Policia Local controlarà des de hui, 4 de juny, que els i les ciclistes respecten la senyalització, circulen pels carrils reservats per a aquests vehicles, complexifiquen amb les mesures de protecció a l’hora de circular i no superen les taxes d’alcohol en sang permeses. Aquestes accions estan englobades en la campanya de control de bicicletes de la Policia Local metropolitana de Castelló, a la qual pertany el municipi des de la seua fundació en 2016.

Compartir