Almassora es prepara per les festes de Santa Quiteria d’Almassora

1063

La regidora de Festes d’Almassora, Isladis Falcó, ha detallat avui les 127 activitats que integren el programa de celebracions en honor a Santa Quitèria, el més ampli dels últims anys. L’edil ha destacat la gratuïtat i varietat d’actes amb motiu de les festes patronals, que prevaldran als artistes locals i tindran a les penyes com a impulsores de la festa en el carrer.

Els actes tradicionals arrancaran el divendres de la setmana vinent amb la presentació de la reina, María Portalés Montañana, i la seua cort d’honor. El dissabte tindrà lloc el Pregó en una jornada que multiplica l’activitat amb la incorporació de la pintura en viu a càrrec de l’artista Pepe Mingol acompanyat de sis pintors. L’acte, que es desenvoluparà en la plaça de Pere Cornell, estarà amenitzat amb música en directe i sorpreses. Entre les novetats destaca el trasllat del Dia dels Majors al dimecres 23, que coincidirà amb el Dia dels Xiquets.

Tant en aquest com en la resta de la programació, la Junta Local de Festes tornarà a mostrar tolerància zero cap a la violència i els abusos masclistes a través del “llibret”, que repartiran els voluntaris a partir del pròxim dimarts 8 en la planta baixa de l’Ajuntament d’Almassora. El programa inclou missatges de respecte cap al mobiliari urbà i la convivència i alerta del consum d’alcohol i drogues durant la setmana gran. “És moment de recordar que les festes no són una excusa per a permetre comportaments que censurem la resta de l’any”, ha indicat Falcó.

Entre els actes més multitudinaris, on la JLF vol emfatitzar el seu rebuig al masclisme, destaca la Romeria a Santa Quitèria, que tindrà lloc el diumenge 13. Reina, dames, corporació municipal i milers de fidels es desplaçaran fins a l’ermita per a baixar la imatge de la patrona fins a Almassora amb la previsió que el bon temps marque el pelegrinatge. En aquest sentit, María Portalés i la seua cort d’honor ofrendaran a les monges clarisses dissabte que ve para, com marca la tradició, demanar sol i altes temperatures.

El programa inclou també quatre orquestres, que es distribuiran entre els dos dissabtes en el Recinte Fester, la presentació de la reina i el sopar de “pa i porta”. El dissabte 19, la plaça Pere Cornell acollirà el tribut a Antonio Flores, mentre que el dissabte 26 tindrà lloc en el mateix escenari l’actuació de Sempre Així. La plaça també acollirà als grups locals Cositas Buenas (dissabte 12) i DeAlma (diumenge 20) i el tribut de rock programat el dilluns 21, vespra de la festa de Santa Quitèria. Per la seua banda, el Recinte Fester deixarà espai per a la festa Macro Crazy (divendres 18), Cristian Bovea (dissabte 19) i dj Iserte (dissabte 26).

Per la seua banda, els afeccionats taurins obriran la fira el dissabte 19, única jornada amb tres exhibicions, i podran gaudir dels 13 bous acartellats fins al dissabte següent. El divendres 25 tindrà lloc la vesprada de vaques i la nit de vaques enfundades. Per als més xicotets estan previstos carretons el diumenge 20 i el dissabte 26 en finalitzar els bous.

Compartir