Aleida González Martín-Zarco, de la foguera Port d’Alacant, elegida Bellea del Foc 2018,

1331

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, felicita a l’acabada de triar Bellea del Foc 2018, Aleida González Martín-Zarco, de la foguera Port d'Alacant , i a les seues Dames d’Honor les representants de Florida Sud, Sandra Sánchez Sánchez, Florida Portatge, Beatriz Portella Ports, Óscar Esplá, Marta Ponce Rodríguez, Sant Blai de Dalt, Carmen Ortega Portella, Escriptor Dámaso Alonso, Trinidad Alonso Juan, i Nou Alacant, Eugenia Vaig veure Quereda, que seran les set representants de la ciutat en el 90 aniversari de les Fogueres.

El primer edil ha donat l’enhorabona a la Bellea del Foc 2018 i a les sis dames afortunades, reunint-se amb elles en el pati de cavalls per a transmetre’ls el seu suport a les Festes Oficials de la nostra ciutat. En un homenatge als 90 anys de la nostra Festa de Fogueres, l’Elecció de la Bellea del Foc 2018 s’ha dedicat a la música dels 90 i a aquells foguerers que van començar en els 90 i ara, en el 90 aniversari, seguixen en la festa i la dirigixen. La gala d’anit dissabte va ser un homenatge a què de manera altruista lluiten per la festa i per mantindre viva la flama.

El festival es va desenrotllar en tres blocs que van representar Festa, diversió i records amb un inici recordant a presentadors de l’elecció en anys anteriors entre els que es van trobar Pepe Llorca, José Angel Ponsoda, Javier Villacampa o Manuel Gomis, seguit de músiques que van fer ballar i cantar a tota la plaça de bous disfrutant del moment “noventero” amb músiques espanyoles com a Seguretat Social o Alaska, i extragueres com els Rolling Stones o Prince, i culminant l’acte amb un tercer bloc ple de tradició i alicantinismo, junt amb un toc d’admiració cap a les protagonistes de la nit.

Com a novetat enguany, tant les candidates adultes com infantils han realitzat la desfilada en trages de nit per colors, en compte de per número d’eixida, omplint el plaça de bous amb una gran amalgama de tonalitats on les totes les belleses van brillar amb llum pròpia.

Les coreografies van ser executades per 85 comissionats de fogueres, lluint un vestuari confeccionat per un grup de treball, format per foguerers de nombroses comissions de fogueres, que van realitzar al voltant de 250 trages.

Compartir