Alacant, triada serà seu de la Copa del Rei d’Handbol

1615

L’Ajuntament d’Alacant ha sigut escenari del sorteig de la Copa del Rei d’Handbol que se celebrarà per primera vegada a Alacant del 5 al 7 d’abril en el pavelló Pitiu Rochel, i que ha comptat amb la presència de jugadors i tècnics dels huit equips participants. L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha ressaltat que “Alacant consolida amb aquest esdeveniment l’aposta per atraure grans esdeveniments esportius a la nostra ciutat”. A més, el col·legi Agustins albergarà la Minicopa d’equips cadets en el seu pavelló ‘La Catedral’ on es veurà a la millor pedrera d’Espanya.

En el sorteig han estat presents, a més de l’alcalde, el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, i el president de la Federació Espanyola d’Handbol, Francisco Blázquez i el de la Asobal, Adolfo Aragonés, juntament amb jugadors i representants de tots els equips participants i algunes de les grans figures de l’handbol alacantí com Santos Labaca o la regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alacant, Marisa Gayo, del Mar Alacant.

Barcala s’ha mostrat “orgullós de ser alcalde d’Alacant i ha destacat que “Alacant acull un dels esdeveniments esportius més importants que es poden celebrar ara a Espanya, un esdeveniment que consolida l’aposta per atraure la nostra ciutat la celebració de competicions esportives de primer ordre”. “Al novembre celebrem el *preeuropeo amb el XXII Trofeu Internacional d’Espanya d’Handbol, que van disputar la selecció femenina espanyola ‘Les Guerreres’ i els combinats d’Alemanya, Polònia i el Brasil, que va donar una mostra de l’interés que desperta aquest esport a Alacant” ha assenyalat l’alcalde.

L’alcalde ha repassat la història de l’handbol alacantí amb el Calpisa guanyador de quatre lligues i tres Copes del Rei. “Alacant és handbol i handbol és Alacant” ha comentat l’alcalde per a mostrar a més la sinergia generada amb la Federació, Asobal, l’Ajuntament i la Diputació. Barcala ha ressaltat que portar una competició d’aquest tipus és molt important per al teixit econòmic de la ciutat, la seua planta hotelera i hostalera.

També ha tingut paraules per als grans jugadors que ha donat Alacant, entre ells Pitiu Rochel que dona nom al pavelló que acollirà la competició. I també ha destacat la pedrera alacantina que treballen alguns col·legis de la ciutat i, especialment, Agustins que albergarà la Minicopa amb els huit millors equips cadets d’Espanya.

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha destacat el suport de l’Ajuntament d’Alacant i el seu compromís amb els grans esdeveniments esportius de la mà de Costa Blanca, així com la presència d’equips en diferents municipis de la província com Benidorm, Elda o Torrevella, a més d’Alacant. El president de *Asobal, Adolfo Aragonés, ha ressaltat també la tradició balonmanística d’Alacant i la seua província, ressaltant el fet que és l’única ciutat que ha donat el nom del seu pavelló cobert a una figura de l’handbol espanyol com *Pitiu *Rochel.

Sorteig i aparellaments
El sorteig ha oferit en aparellament en quarts entre l’FC Barcelona Lassa amb Ángel Ximénez AVIA Puente Genil; entre Bidasoa Irun i Liberbank Compte; Logronyo La Rioja s’enfrontarà a *Quabit Guadalajara i Fraikin Granollers amb Abanca Ademar León.

Les habitacions es jugaran el 5 d’abril, el 6 les semifinals entre els guanyadors dels dos primers d’habitacions i els dos segons i el 7 la gran final.

En el cas de la Minicopa masculina de cadets, en el Grup A estaran l’FC Barcelona Lassa, Quabit Guadalajara, Bidasoa Irun, i Abanca Ademar León, mentre que en el grup B estaran KH7 Granollers, Conca, Ángel Ximénez Puente Genil i Logronyo La Rioja. La competició es realitzarà amb el sistema de lliga de tots contra tots a l’una volta.

Una vegada realitzat el sorteig es posaran a la venda els abonaments i les localitats per a la competició en el Pitiu Rochel. Els preus són de 35 euros de l’abonament adult i 20 per a l’abonament de xiquet. Les entrades per als partits de cada jornada costaran 15 euros per als adults i 10 per als xiquets.

Compartir