Alacant prepara noves zones d’oci boisaludable per a majors i xiquets i renovarà 22 àrees de jocs

624

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la seua Regidoria d’Infraestructures, està duent a terme una intensiva renovació de les zones de jocs infantils en espais públics, així com dels seus aparells *biosaludables, mobiliari urbà i paviment de seguretat en 22 àrees de jocs existents a la ciutat. L’objectiu és recuperar la seua funcionalitat i aspecte perquè tant els xiquets com els majors puguen gaudir del seu ús esmenant l’incompliment de normes tècniques que s’han detectat en alguns d’ells, així com la seua mal estat per la falta de manteniment en els últims tres anys.

Les zones on s’actua d’una manera o una altra són Plaza Calle Haroldo Parés, Av. Jaume I front CEIP Rabasa, Plaza José Cabo, Plaza Bibliógrafo Manuel Rico, Plaza de La Paz, Plaza Padre Ángel de Carcaixent, Carrer José Ramón Pomares, Plaza Joaquin María López, Carrer Vicente Aleixandre, Plaza del Sol, Plaza Dr. Carlos Van der*Hosfadt, Parc Camí del Faro, Parc President Adolfo Suarez, Carrer Samarità, Parc Muntanya Tossal, Parc Canalejas, Parc Cronista Enrique Cutillas Bernal, Parc Juan Pau II, Parc Escrit Joan Fuster, Passeig Dr. Gadea., Avd. Federico Soto i Avinguda General Marvá.

A més, s’han renovat ja un total de 95 bancs entre Dr. Gadea, Federico Soto, General Marvá i en Carrer Ciudad Real; 13 unitats en Plaza Haroldo Parrés, 11 unitats en Plaza José Ramón Pomares, 8 unitats en Plaza Hermanos Pascual, 8 unitats en Plaza Oliveretes, 14 unitats en Passatge Duval i 7 unitats en Avinguda d’Alcoi.

Fins al moment s’han invertit 369.000 euros a càrrec del pressupost en Inversions Sostenibles de 2017, als quals seguiran altres partides per a anar incorporant noves zones al final dels treballs actualment en execució.

Reparació de voreres i crida al ciutadà
Al mateix temps, la regidoria dirigida per Israel Cortesa posarà en marxa en breu els treballs corresponents a dos lots de reparació de voreres en diversos carrers de la ciutat, amb un pressupost total de 175.528 euros.

“Amb aquestes actuacions no solament deixem clara nostra aposta per cura i l’atenció del mobiliari urbà, tant en qüestions d’aparença com d’usabilitat per als seus ciutadans i visitants. També suposa un important canvi en la gestió, traient avant projectes que havien quedat sense executar-se malgrat tindre pressupost per a això per la passivitat del tripartit primer i el PSOE després, a més de realitzar un control més eficient de l’estat del mobiliari urbà i altres elements de gaudi per al ciutadà que ens pertanyen a tots”, explica l’edil d’Infraestructures.

Cortés fa una crida al respecte i la cura d’aquestes instal·lacions i mobiliari “que és de tots”, conclou.

Compartir