Alacant rehabilita el tancament del Panteó de Quijano en la plaça de Santa Teresa

741

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la regidoria d’Urbanisme està finalitzant les obres de rehabilitació del mur de tancament de la Plaça Santa Teresa, que alberga el Panteó de *Quijano. Aquestes obres, s’emmarquen dins de les inversions financerament sostenibles, compten amb un pressupost d’execució total de 140.234,60 euros i està previst que acaben el pròxim 31 d’octubre.

Aquest projecte sostenible s’ha inclòs dins de les obres de manteniment de les infraestructures d’Alacant que, segons assenyala la regidora d’Urbanisme, María del Carmen d’Espanya, s’ha realitzat per a “posar en valor el nostre patrimoni històric a través de la millora de la imatge urbana de la ciutat, impulsant el manteniment d’un espai públic com és la Plaça de Santa Teresa”.

En aquestes obres, s’ha intervingut en els murs de maçoneria, serralleria i en els elements de cadirat ja existents, per a aconseguir rehabilitar el tancament de la plaça de Santa Teresa, en l’interior de la qual s’alça el panteó que ret homenatge a la figura del que fora governador d’Alacant, Trino González de Quijano.

Des de la regidoria d’Urbanisme valoren molt positivament el ritme de les obres, que segons l’Ajuntament són molt necessàries a causa del deteriorat estat actual del mur al llarg d’aquests anys, que ha sigut originat pels materials utilitzats en la seua construcció inicial, les substitucions efectuades al llarg de la història, l’empenyiment dels arbres que ho envolten i el recobriment de maçoneria.

Compartir