Alacant reforça la vigilancia en la ciutat i les platges per evitar el consum d’alcohol al carrer

650

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant ha posat en marxa aquest cap de setmana un operatiu especial per a reforçar la lluita contra el consum d’alcohol en la via pública. La zona del *tardeo -entorn del Comprat Central i carrer Castanys- i les platges han sigut objecte d’especial vigilància per unitats de la Policia Local, encara que també s’ha actuat en els punts de la ciutat on s’ha detectat consum de begudes alcohòliques en la via pública.

El dispositiu, després d’una reunió celebrada dijous passat amb els comerciants del Mercat Central per a explicar-los l’abast de l’operatiu, es va posar en marxa en la matinada del divendres i continuarà durant tot el cap de setmana.

Els primers resultats obtinguts, en la zona de l’Avinguda de les Nacions (Platja de Sant Joan), reflecteixen, segons el regidor de Seguretat, José Ramón González, que en la matinada del divendres es van alçar 25 actes per consum d’alcohol, 2 per consum d’estupefaents i una per vulnerar l’ordenança de neteja. En la matinada del dissabte i en la mateixa zona els efectius de la Policia Local van alçar 137 actes per consum de begudes alcohòliques, 6 per consum d’estupefaents i huit per incomplir l’ordenança de neteja.

L’actuació de la Policia Local desenvolupada en els voltants del Mercat Central i al carrer Castanys durant les primeres hores de la vesprada de hui ha sigut informativa, atés que existeix certa confusió entre els ciutadans sobre la possibilitat de consumir alcohol en alguns espais públics. Comerciants i hostalers han col·laborat amb la Policia Local i fins i tot en alguns establiments s’han col·locats cartells recordant que el consum d’alcohol en la via pública està prohibit. El pròxim cap de setmana es repetirà l’actuació informativa en el Mercat Central i en els voltants del carrer Castanys i ja el següent es començarà a alçar actes de sanció a les persones que siguen detectades consumint alcohol en la via pública.

En l’operatiu d’aquesta finalitat de setmana, que continuarà durant aquesta tard nit i el diumenge, estan intervenint membres de la Unitat Fox -recentment restituïda per l’equip de govern del PP després d’eliminar-la el tripartit i que s’encarrega del control de les zones d’oci- i de la unitat *GOIR.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha valorat molt positivament el desenvolupament del dispositiu per a lluitar contra el botelló, que continuarà fins a eradicar aquesta pràctica dels carrers d’Alacant: “Es pot véncer al consum d’alcohol en la via pública com ja vam demostrar durant el romiatge de la Santa Faç i en les passades festes de Fogueres”. Per al regidor, “la lluita contra el botelló, lluny d’afectar els interessos dels hostalers i de posar en perill el *tardeo, una activitat que genera molts llocs de treball i activitat econòmica, ho defensa perquè ho manté com una proposta d’oci i ho allunya de pràctiques que estan provocant molts i greus problemes en altres municipis turístics espanyols. Volem un turisme d’oci i diversió i rebutgem qualsevol pràctica que fomente el turisme de borratxera, que acaba sent un llast per a l’economia i els interessos del sector hostaler”. “No mirarem per a un altre costat, com desgraciadament ha fet el tripartit durant tres anys, i intentarem canalitzar aquesta situació perquè els ciutadans d’Alacant puguen compaginar oci i descans i perquè els visitants forans vengen per ser aquesta ciutat un referent del turisme de qualitat”.

Compartir