Alacant reforça la fumigació contra els mosquits després dels últims episodis de pluges

760

La regidoria de Medi Ambient i Neteja de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix Manuel Villar, ha reforçat durant aquest cap de setmana la fumigació en les zones costaneres d’Alacant per a previndre la proliferació de mosquits després dels últims episodis de pluges. L’empresa Lokímica, concesionaria de la Mancomunitat de l’Alacantí, ha revisat de forma especial espais amb aigües estancades com a zones humides i barrancs en Platja Sant Joan, el Cap, Albufereta, Sant Gabriel o Urbanova, pedanies, entre altres llocs, amb l’objectiu de pal·liar la possibilitat de generació de larves i mosquits.

Manuel Villar ha explicat que “aquest cap de setmana hem *reformazo la fumigació de zones humides i barrancs, com el del Juncaret, la zona de Aguamarga i Urbanova on és habitual la presència d’aigua estancada per a combatre la proliferació de mosquits que puga produir-se conseqüència de l’aiguat de fa dues setmanes i de l’episodi de pluges per la *DANA d’aquesta setmana”.

El regidor ha assenyalat que s’ha desenvolupat aquest treball especialment en la zona de platges davant l’encara nombrosa presència de veïns i turistes, encara que també es treballa en altres espais humits, zones entollades, etc. Vila ha recordat que després de l’episodi de pluges de fa dues setmanes ja es va realitzar una fumigació preventiva, però en repetir-se les pluges per la *DANA aquesta setmana s’ha tornat a fumigar.

Els operaris de l’empresa concessionària apliquen els seus tractaments amb el suport de vehicles tot terreny adaptats capaços de recórrer els llits dels barrancs o penetrar en zones humides, d’aquesta forma s’aconsegueix eliminar la proliferació de mosquits.

Aquest cap de setmana, l’empresa concessionària Lokímica ha aplicat tractaments per fumigació en el llit del barranc del *Juncaret o zones humides de *Urbanova i Sant Gabriel, a més d’en espais públics amb aigua acumulada o entollada.

L’edil ha assenyalat que es continuarà treballant amb la programació prevista perquè l’estada aquests dies de vacances de final d’estiu en les destinacions turístiques d’Alacant resulte agradable i lliure de la presència molesta de mosquits.

Compartir