Alacant recupera l’ús de les platges per al seu ús aquest cap de setmana

1558

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix Mari Carmen de España, ha informat hui que totes les platges d’Alacant i els seus passejos estaran plenament recuperades per al cap de setmana, després del temporal. Tan sols quedaran alguns munts d’algues el llocs fitats mentre dure la marea alta per a la seua recollida i assecat perquè es puguen transportar. També s’elevarà un informe a Turisme de la Comunitat Valenciana per a la reposició de material danyat o perdut com poden ser passarel·les, papereres o llavapeus.

De Españaa ha agraït el treball realitzat pel personal del Patronat Municipal de Turisme i el servei de Neteja amb UTE Alacant per la ràpida actuació que ha permés retornar la normalitat a les platges quasi en un temps rècord, de manera que aquest cap de setmana estiguen plenament operatives. La responsable de Turisme ha ressaltat igualment les bones previsions per al pont del primer de maig.

En l’informe facilitat per l’edil, platja a platja, s’assenyala que el Postiguet ja s’ha recuperat i que encara que continuen apareixent algues per efectes de la marea alta, aquestes es van retirant diàriament.

La platja de Sant Joan ja estan plenament recuperada, excepte un xicotet tram al costat del terme del Campello, que quedarà acabat per al cap de setmana. El passeig s’ha *baldeado i està en perfectes condicions. En quan a les algues i arrels, s’han amuntegat al principi de la platja (a l’altura del carrer Sicília) per a una vegada seques retirar-les, com en la resta de platges.

En Urbanova l’arena està ja s’ha *reacondicionado, encara que s’espera que el mar vaja retornant més en aquests dies pròxims. Està previst que els treballs de neteja del passeig queden acabats aquesta vesprada.

En la Albufereta s’està a l’espera que baixe la marea per a poder cobrir el solc que ha deixat l’eixida del barranc del Juncaret. Es farà immediatament en el moment puguen accedir els tractors per a recuperar i repartir l’arena, i s’espera que el mar retorne també part de la qual va arrossegar.

Quant a les platges del Cocó i Sant Gabriel també s’han recuperat. Tan sols en aquesta última es procedeix a la reparació d’un mur de manpostería danyat que s’espera quede acabat per al cap de setmana.

Passarel·les, papereres i llavapeus
Mari Carmen d’Espanya ha explicat a més que els tècnics i el personal del Patronat Municipal de Turisme està elaborant un informe que s’ha a remetre a Turisme de la Comunitat Valenciana per a reposició del material danyat o desaparegut, com a passarel·les, papereres i llavapeus. L’organisme autonòmic ha donat un termini de 45 dies per a la seua remissió.

L’edil de Turisme ha comentat que “s’ha procedit a recuperar i tornar a col·locar les passarel·les desplaçades, col·locar en la seua ubicacions les papereres desplaçades i a les labors de manteniment en els llavapeus deteriorats pel temporal perquè estiga tot en servei el cap de setmana”. Una vegada es reba el nou material de la Generalitat es procedirà a la substitució o reposició.

Compartir