Alacant recupera el districte únic i aposta per la llibertat d’elecció dels pares

2979

El Consell Escolar Municipal ha aprovat la recuperació del districte únic a Alacant, ratificant així l’aposta de l’equip de govern del PP per un model d’elecció de centre amb tres zones integradores.
La regidora d’Educació i presidenta del Consell Escolar, Mari Carmen de España, ha expressat al final de la sessió celebrada en el Saló de Plens la seua satisfacció per l’aprovació “d’una mesura que garanteix la llibertat de les famílies per a l’elecció de centre”.
En aqueix sentit, l’edil popular ha defensat la iniciativa davant els membres de Consell assenyalant que és una aposta per la igualtat, el reconeixement del mèrit i la cultura de l’esforç”.
La proposta ha comptat amb el suport de la majoria del consell, tirant avant amb 13 vots a favor, 11 en contra i 2 abstencions.
L’equip de Govern Popular ha mantingut diverses reunions en els últims mesos amb els diferents sectors de la comunitat educativa per a expressar-los la necessitat de recuperar el districte escolar únic i retornar als pares el dret a triar lliurement el centre en el que estudiaran els seus fills.
Una vegada aprovada pel Consell Escolar la proposta, Mari Carmen d’Espanya ha recordat que el Consell “té ara que decidir escoltar la voluntat de la comunitat educativa alacantina i tornar a instaurar el districte únic a la ciutat, perquè són ells els qui tenen les competències sobre el model d’elecció de centre escolar”.

Districtes integradors
La proposta de l’executiu liderat per l’alcalde Luis Barcala contempla la divisió del mapa educatiu en tres districtes: un que abasta la zona nord-oest, un altre per a la zona de Platges i un tercer en el centre que podrà sol·licitar en qualsevol de les altres dues zones.
D’Espanya ha recordat les nombroses reclamacions de pares i educadors des que en 2016 s’aprovara la zonificació en deu àrees, destacant “la gran quantitat de famílies que demanaven canvis de centre per a unificar a germans, per elecció dels idiomes o proximitat del lloc de treball dels pares”.

Compartir