Alacant rebrà en Setembre l’exposició Van Gogh Alive – The Experience’, una de les més interactives del món

774

L’exposició multisensorial ‘Van Gogh Alive – The Experience’ s’inaugurarà a Alacant el pròxim 13 de setembre en La Llotja del Peix d’Alacant i estarà oberta al públic fins al 16 de desembre. Les entrades estan disponibles des de l’1 d’agost a la venda en la pàgina oficial de l’exposició: www.vangogh.es i en la web de Ticketea.

No és casualitat que es tracte de l’exhibició multimèdia més visitada del món. Cinc milions de persones de 80 ciutats s’han deixat ja conquistar per una proposta única que combina 3.000 imatges en moviment, llum i música per a crear una experiència envolupant i plena d’emoció.

‘Van Gogh Alive – The Experience’ està per primera vegada de gira per Espanya i promet convertir-se en un dels fenòmens culturals de la tardor alacantina. Creada per la companyia australiana Gran Exhibitions, la mostra arriba a Alacant de la mà de Nomad Art, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant, a través de la seua Regidoria de Cultura, i de la sala d’exposicions La Llotja del Peix.

Les entrades estan ja a la venda en la pàgina oficial de l’exposició www.vangogh.es i en Ticketea. Les visites en dies laborables gaudiran d’un atractiu descompte en el preu. També hi haurà preus especials per a xiquets, estudiants, persones amb discapacitat, majors de 65 i persones en situació de desocupació, i igualment s’han reservat ofertes per a famílies i grups.

Van Gogh cobra vida
Durant més d’un segle les obres de Vincent Van Gogh s’han exposat en els museus més prestigiosos del món, però mai així. No es tracta d’una exposició d’art corrent, sinó d’una experiència multisensorial en la qual l’obra del pintor holandés cobra vida davant dels nostres ulls.

Això fa de ‘Van Gogh Alive – The Experience’ una proposta cultural perfecta per a tots els públics, des dels entesos en art a aquells que s’acosten per primera vegada a l’obra de l’artista. Adults, joves i xiquets gaudeixen per igual d’una experiència que combina el geni artístic de Van Gogh, l’entreteniment i el caràcter didàctic.

L’espectador té l’opció de passejar lliurement per la sala d’exposicions o senzillament recolzar-se en un puf i deixar-se embolicar per una poderosa i vibrant simfonia de llums, colors i sons oferida gràcies a la innovadora tecnologia SENSORY4TM.

Més de 3.000 imatges en pantalles de sis metres d’altura transformen cada superfície i cobreixen parets, columnes i fins i tot els sòls. A aqueixa escala, les vibrants formes i colors del treball de Van Gogh es tornen encara més impressionants.

Això permet gaudir de tots els detalls de les obres i fins i tot contemplar l’oscil·lar de les constel·lacions que Van Gogh va plasmar en La nit estavellada, el cèlebre quadre dels Gira-sols o veure com emprenen el vol els ocells del seu famós Trigal amb corbs, a més de deixar-se impressionar pel caràcter únic i misteriós dels seus autoretrats o el familiar quadre del Dormitori d’Arlés.

Una experiència inèdita a Espanya
“Fins ara no s’havia vist res semblant a Espanya. No estàs veient el quadre, el quadre t’està absorbint, t’envolta, està per tots costats”, subratlla Elena Goroskova, directora de Van Gogh Alive – The Experience a Espanya.

La proposta que Nomad Art porta a Alacant ofereix també l’oportunitat d’examinar les fonts d’inspiració de Van Gogh, la seua vida, els seus pensaments i el seu estat d’ànim a través de panells, fotografies i vídeos que retraten el seu prolífic període de treball entre els anys 1880 i 1890.

L’exposició compta igualment amb un córner reservat per als xiquets i també una sala d’art per a aprendre a pintar com Van Gogh amb l’ajuda de tutorials en vídeo realitzats per artistes experts.

Aquesta extraordinària experiència ja ha recorregut més de 80 ciutats de quatre continents, entre elles Berlín, Roma, Moscou, Sant Petersburg, Pequín, Santiago de Xile, Varsòvia, Bogotà, Budapest, Istanbul, Phoenix, Tel Aviv o Lisboa.

Compartir