Alacant reb més de 70 avisos al llarg de la matinada per l’episodi de pluges torrencials

1051

El regidor de Seguretat, Trànsit, Infraestructures i Manteniment, José Ramón González, ha informat que després de l’episodi de pluges d’aquesta nit, en el qual s’han registrat precipitacions de fins a 114 litres per metre quadrat (Estació climatològica de l’avinguda Miriam Blasco de la UA) i en la qual les infraestructures contra inundacions de la ciutat i el parc inundable de la Marjal en Platja Sant Joan han funcionat evitant les greus conseqüències d’episodis d’antany.

González ha informat que els serveis d’emergència de la Policia Local i el Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament d’Alacant (SPEIS) han atés més de 70 avisos produïts a través del telèfon d’emergències 112 per caigudes d’arbres, branques, cornises i algun mur, inundacions de vials i baixos, semàfors que han deixat de funcionar. La platja del Postiguet ha quedat tancada provisionalment al bany fins que millore la qualitat de les aigües després dels arrossegaments.

Els principals problemes s’han produït en la línia de costa, en Platja de Sant Joan, Albufereta i Urbanova, amb arrossegaments d’arena en platges en zones d’evacuació i en la *Albufereta per la desembocadura del barranc. El parc inundable de Platja Sant Joan ha complit amb la seua missió recollint gran part de les precipitacions produïdes i a més de Policia Local i Bombers, els equips de Manteniment estan treballant tota la nit per a restablir la normalitat en viaris, parcs i platges.

Tots els serveis estan operatius en l’evacuació d’aigües en viaris i baixos inundats, neteja de carrers amb arrossegaments de materials, retirada de branques i arbres caiguts i restabliment del funcionament de semàfors avariats, entre altres qüestions.

També s’ha tancat al bany la platja del Postiguet fins que millore la qualitat de l’aigua, a causa dels arrossegaments i abocaments del col·lector del *Cocó. Els serveis de Medi Ambient estan realitzant mesuraments cada hora per a garantir les condicions de bany i la bona qualitat de les aigües als banyistes. L’edil ha assenyalat que s’obrirà al bany en el moment que les anàlisis de l’aigua siguen favorables i ho permeten.

Actuacions principals
La Policia Local i bombers han hagut d’actuar per inundacions de carrers en Antonio García Miralles que ha hagut de ser tancada per acumulació d’aigua, Puente *Vial Flora Espanya el mateix i en el Camí del Faro. També s’han registrat problemes en avinguda de Niça a l’altura del número 30 per acumulació d’aigua.

El parc inundable La Marjal ha funcionat com està previst, en posar en funcionament el seu sistema hidràulic que li permet el magatzematge de 45.000 metres cúbics d’aigua en episodis de pluges torrencials com l’esdevingut. Romandrà tancat fins que reprenga el seu estat habitual.

En qüestió de danys, la platja de la Albufereta ha patit arrossegament d’arena i branques en la desembocadura del barranc de Orgegia i els serveis de platges ja estan treballant des de primera hora en la seua recuperació.

Els bombers s’han emprat activament amb problemes amb arbres o branques caigudes que s’han produït al carrer Velázquez, a l’altura del número 52 on han caigut dos arbres; a més dels carrers Santo Domingo, Pérez Medina, Alona, Portugal, Maestro Barbier i Arquitecte Guardiola.

També s’ha actuat per inundacions en habitatges o per caigudes de sostre en almenys cinc avisos en carrer Enginyer Sanchiz Pujalte, Ametista, Quars, matemàtic Romero i la plaça Gabriel Miró amb Manero Molla. A més, han hagut d’actuar els serveis d’emergència per la caiguda d’un mur en el restaurant portugués de l’avinguda Antonio Ramos Carratalá que ha obligat a restringir el trànsit a un sol carril.

La Policia Local ha hagut d’intervindre també per problemes amb els semàfors produïts per les pluges en les avingudes Costa Blanca per la Calita, avinguda d’Elx en diversos punts, Vicente Alexander i Illeta de la Albufereta, que han quedat resolts i operatius a mitjan matí.

Ressaltar que en la zona de les partides rurals no s’han registrat incidències *reseñables.

D’altra banda, assenyalar que tant els serveis d’emergència (Policia Local i Bombers) com els equips de Manteniment de l’Ajuntament s’estan emprant a fons per a anar restablint la normalitat en tots aqueixos punts, igual que a acovardir l’aigua els bombers dels locals i baixos inundats (més de 25).

Zona de platges
La vicealcaldessa i regidora de Turisme, Mari Carmen Sánchez, ha supervisat tots els serveis i especialment l’estat de les platges en estar en plena campanya turística. A les platges s’han produït alguns desperfectes en la zona d’arena i serveis complementaris de Platja Sant Joan, Albufereta i *Urbanova.

S’estan fent els informes previs i es procedirà immediatament en els punts afectats a restaurar l’arena desplaçada i ho serveis afectats com són passarel·les, llavapeus, papereres i cartelleria, amb l’objectiu que estiguen plenament operatius com més prompte millor. De moment, s’ha procedit a senyalitzar els llocs d’accés i a precintar els afectats fins a la seua reposició.

Compartir