Alacant participa en les jornades sobre el Pla d’Acció Territorial organitzades per la Generalitat

1386

L’edil d’Urbanisme, Eva Montesinos, ha assistit esta vesprada a les primera jornada informativa oberta sobre el Pla d’Acció Territorial de l’Àrea Funcional d’Alacant i d’Elx, PATAE, on representants de les diferents conselleries implicades han exposats el full de ruta de treball en el marc del PATAE i l’avaluació de l’abast ambiental i territorial estratègica del dit pla.

Dins del Pla d’Acció Territorial, que promou millores en tot l’àrea metropolitana d’Alacant, les jornades informatives obertes han suposat un nexe d’unió entre representants polítics, tècnics municipals i ciutadania on des de Conselleria s’ha explicat els objectius i accions del Pla d’Acció Territorial i han informat els assistents sobre els canals de participació en el desenrotllament de la seua elaboració i execució. El diàleg i la participació són les claus compartides que s’han exposat per a establir un procés de participació que responga positivament davant d’un projecte d’estes característiques.

En este sentit, dins de les accions previstes, es van a establir comissions de seguiment, en les que els actors implicats podran transmetre directament les problemàtiques i possibles solucions amb l’objectiu d’establir una línia de treball constant.

Quant als terminis establits, els passos que s’ha de seguir impliquen un procés de consultes, entrevistes i la constitució de taules de treball amb els diferents municipis que participen del Pla d’Acció Territorial i els agents socials partícips, de cara a l’elaboració d’un primer document per a la seua exposició al públic.

Compartir