Alacant participa amb la xarxa Kaleidos en la jornada ‘Municipis 2030’

1943

L’edil de Coordinació de Projectes i Innovació, Antonio Peral, i el Cap de Servei de l’àrea, han acudit en representació de l’Ajuntament d’Alacant, que forma part de la Xarxa *Kaleidos, al costat de responsables polítics i tècnics d’altres Ajuntaments membres,en una jornada “Municipis 2030” organitzada pel Fòrum *NESI de Nova Economia i Innovació Sòcia, per a implementar l’estratègia 2030 que s’està desenvolupant per part dels nou Ajuntaments pioners que la componen.

La idea principal de la reunió és la de compartir experiències, que ajuden a preparar les estratègies 2030 per a la implementació a les nostres ciutats dels objectius per al desenvolupament sostenible. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS), impulsats des de l’ONU, pretenen canviar la nostra economia per a transformar els nostres territoris cap a un model de ciutat sostenible, solidària, ecològic, innovadora i col·laborativa.

Els responsables tècnics i polítics dels Ajuntaments membres de la Xarxa *Kaleidos (Alacant, Bilbao, Burgos, Getafe, Logronyo, Màlaga, Sant Boi de Llobregat, Vitòria i Saragossa), al costat de l’Oficina de l’Alt Comissionat Español per a l’Agenda 2030, la Xarxa d’Entitats per al Desenvolupament Local, la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Rural i el Pacte Global Espanya, han posat sobre la taula algunes qüestions importants de cara als pròxims anys, com Quin és el paper dels municipis en la consecució de l’Agenda 2030? Quines propostes presenten models com l’economia circular, economia col·laborativa, economia del bé comú, economia social i solidària, banca ètica o inversió d’impacte per a transformar l’economia des del local? Com la innovació social i les aliances públic-privada ciutadanes pots transformar les nostres ciutats, pobles i territoris? Com potenciar les aliances entre ciutat i medi rural?

Els municipis a Espanya tenen per davant quatre anys de treball que seran clau per a aconseguir, o no aconseguir, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) plantejats per les Nacions Unides. En la jornada s’han presentat casos d’èxit, i s’han posats sobre la taula algunes propostes per a millorar la qualitat de vida de les persones i caminar cap a la consecució de l’Agenda 2030.

Antonio Peral, s’ha mostrat molt satisfet després de la reunió, ja que segons ha confirmat “hem pogut intercanviar opinions amb l’Alt Comissionat per a l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya, Federico Buyolo que ens ha oferit tota el seu suport i col·laboració per a aconseguir els objectius d’aquesta important estratègia mundial a Alacant”.

“L’ajuntament d’Alacant està totalment decidit a implementar al seu treball en totes les àrees de treball municipals el major nombre d’objectius de desenvolupament sostenible. Per a això realitzarem a elaborar un pla estratègic en els pròxims mesos que s’estendrà al treball de totes les regidories, on intentarem que tots aquests objectius ens permeten aconseguir una societat més eficient, més solidària i més ecològica. En definitiva, per a transformar les nostres ciutats en territoris sostenibles i habitables”, ha conclòs.

Compartir