Alacant organitza múltiples activitats per conmemorar el Dia dels Museus

1555

Els museus municipals, per sext any consecutiu, s’unixen a la celebració mundial del DIM2018 junt amb altres 6 centres culturals de la ciutat. Enguany, la regidor de Cultura, Mª Dolores Padilla i el regidor de Mig Ambiente,Emilio Israel Cortés Santiago, esperen superar l’èxit de l’any passat en què més de 6.400 persones van visitar algun dels museus municipals.

Durant la roda de premsa celebrada en el Museu de la Volvo, La regidor de Cultura, va assenyalar la importància d’esta celebració tant per la unió entre les diferents institucions com per l’impacte que té per a la ciutat. També va voler “destacar l’esforç de tots els tècnics responsables dels centres municipals perquè un any més isca avant este event”.

Per la seua banda el regidor de Medi Ambient, i responsable del Museu Nova Tabarca va aprofitar el lema d’enguany “Museos hiperconectados” per a “reivindicar la connexió entre Alacant i l’Illa de Tabarca i l’enorme esforç que els responsable del Museu fan dia a dia per a arribar als alacantins i visitantes”.

La jornada del dissabte arrancarà a les 10 hores i es prolongarà en el cas del MACADURA i de la Sala d’exposicions de la Llotja fins a la mitjanit. Per la seua banda Les Cigarrerres tancarà en el seu horari habitual, mentres que el MUSA té previst el seu tancament a les 22 hores. El Museu Nou Tabarca, a causa de la seua situació geogràfica també tancarà en el seu horari habitual.

El diumenge tots els museus estaran oberts de 10 a 14 hores.

En un món cada vegada més connectat, resulta impossible entendre el paper dels museus sense tindre en compte tot les connexions que estos establixen. Són part inherent de les seues comunitats locals, del seu paisatge cultural i del seu entorn natural. La tecnologia permet als museus arribar més enllà del seu públic habitual a través d’una cosa tan senzilla com un hashtag. Alguns museus ni tan sols necessiten la tecnologia per a crear noves connexions; per a ells, presentar la seua col·lecció d’una forma diferent i innovadora resulta és prou per a atraure a un públic totalment nou.

El MACA, oferix durant tot el cap de setmana una àmplia programació entre la qual destaca el taller familiar a les 12 hores i el taller-berenar de les 17 hores entorn de l’exposició d’Esteban Vicente, les visites guiades al museu amagat o la trilogia completa de la representació Sempere Sempre, durant el dissabte 19 de maig.

El diumenge destaquem la quedada a les 12 hores per a l’intercanvi de cromos de l’Àlbum Col·lecció Art Segle XX.

Cigarrerras aposta per la tecnologia, seguint la seua línia de treball habitual, i ho fa amb un taller Maker el dissabte a les 11.30 hores i una visita més taller familiar a l’exposició Notificaciones,entre altres activitats.

La Llotja que també obri el dissabte fins a les 12 de la nit, ens invita entre altres, a disfrutar d’una xarrada amb l’artista Eugenio Ampudia el 19 de maig a les 19 hores i el diumenge una vermuth session com a clausura a les 13 hores.

El Museu de Tabarca, oferix durant tot el cap de setmana unes rutes monitoritzades per les sendes patrimonials de l’illa.

Finalment el MUSA s’unix enguany amb un recital davall el títol ‘Sonidos con història, música espanyola de los segles XVI- XVIII’ a càrrec del duo ‘Con aire’.

Es pot participar amb els museus a través de facebook i twitter usant els hastag #FesMuseus #Dim2018″

Compartir