Alacant mostra la seva oferta turística MICE a agents turistics britànics

1625

El Patronat Municipal de Turisme i Platges que dirigeix la regidor socialista Eva Montesinos organitza una trobada a Alacant amb una desena d’especialistes britànics en turisme MICE (congressos, esdeveniments, reunions, incentius) per a potenciar este segment en el mercat que més clients internacionals aporta a la ciutat. La cita tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 en Melia International Hotels.

El turisme MICE no deixa de créixer a Alacant des de 2014. Des del Patronat s’està potenciant este segment turístic, ja que servix per a desestacionalitzar la demanda i té un gran impacte econòmic en la ciutat. No cal ni dir-ho la transcendència del mercat britànic per a Alacant, a pesar de la incertesa generada en el sector pel brexit o el seu marxa de la Unió Europea, que no s’ha notat en la nostra ciutat si tenim en compte les dades positives d’ocupació en 2017.

“Per a nosaltres el turisme MICE té una gran importància perquè beneficia tant els empresaris els servicis dels quals han sigut contractats per a acollir l’esdeveniment en qüestió com per a l’hostaleria, hotels, botigues de moda, espectacles, transport. És a dir, beneficia al conjunt dels ciutadans alicantins”, ha indicat Eva Montesinos.

Este Fam trip dirigit a agents especialistes al Regne Unit d’incentius, congressos i esdeveniments té com a objectiu donar a conéixer els delegats britànics les possibilitats de la ciutat per a albergar esta classe d’esdeveniments, que es complementen amb un mercat que coneix perfectament a Alacant, sobretot per la seua privilegiada climatologia, les seues excel·lents platges, la seua gastronomia mediterrània, la seua cultura, entre altres atractius.

El Regne Unit és el mercat que més turistes aporta a Alacant. En 2017 es van allotjar en la capital 165.523 clients, la qual cosa suposa un 9% més en l’any 2016. En els dos primers mesos de l’any ja han passat pels hotels alacantins 21.693 turistes procedents de Regne Unit, mantenint així les dades alcistes dels últims anys. Els britànics suposen el 20% del turisme internacional a Alacant.

A més, en 2017 van passar per l’Aeroport Internacional Alicante-Elche 5.898.042 de passatgers britànics, 681.346 més que en 2016, la qual cosa suposa un increment del 13%. En total hi ha 21 connexions aèries directes amb Regne Unit. Només amb Manchester, per posar un exemple, l’any passat va haver-hi 203.112 seients i 1.222 vols. Segons estes dades, es pot observar que la importància del mercat anglés per a la ciutat i la seua província és indiscutible. El pla estratègic que es du a terme des del Patronat està donant els seus resultats i per això es fa especial insistència a potenciar el turisme d’esdeveniments i incentius. És una ocasió idònia per a créixer en qualitat en una àrea bàsica en el nostre sector productiu com és el turisme.

Quant al mercat internacional MICE les empreses britàniques i les nòrdiques són les que més esdeveniments realitzen en la ciutat en els últims anys. D’ací la importància de la trobada que tindrà lloc esta setmana amb una desena d’agents britànics.

Durant 2017 a Alacant es van celebrar 39 congressos nacionals i quatre internacionals. Quant a convencions i incentius, va haver-hi 58 nacionals i 53 internacionals (destacar la importància dels mercats nòrdic i britànic en este aspecte) . Pel que respecta a reunions (jornades, seminaris, cursos) es van realitzar 32 nacionals i 30 internacionals.

A més s’han celebrat esdeveniments més gran fora de la temporada estival on destaca el Congrés de Directius CEDE que va agrupar a més de 1.200 directius i executius a Alacant, suposant la major reunió d’alts càrrecs del país. Durant els dos dies de Congrés es calcula una repercussió econòmica de més de 500.000 euros, en termes d’allotjament, oci i alimentació, sense tindre en compte en esta xifra els gastos d’inscripció i de viatge, segons Spain Convetion Bureau.

El turisme MICE és un generador de riquesa i servix per a desestacionalitzar el sector. Inclús hi ha estudis que consideren que esta classe de turisme és equiparable en importància al turisme vacacional i essencial per als destins de ciutat. Els ingressos mitjans per persona estan molt per damunt del turisme tradicional (el gasto mitjà diari del turisme MICE és substancialment més elevat que el tradicional de sol i platja) .

Esta trobada ho organitza el Patronat Municipal de Turisme i Platges en col·laboració amb Tourespaña, Agència Valenciana de Turisme, Patronat Costa Blanca i Melia International Hotels.

Compartir