Alacant millorarà la senyalització i sanejament en polígons industrials per 350.000 euros

828

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant ha aprovat traure a concurs l’execució de les obres sanejament, millora de senyalització i ampliació de places d’aparcament en els polígons Pla de l’Espartar, Les Talaies i Pla de Vallonga amb una inversió pròxima als 350.000 euros, en el seu conjunt. A més, també s’ha acordat prorrogar totes les assegurances municipals que vencen enguany per a agrupar-los en un mateix expedient de contractació.

La portaveu de l’equip de govern, Mari Carmen Sánchez, ha explicat que les obres del polígon industrial del Pla de l’Espartar, amb un termini d’execució de 10 setmanes i un pressupost base de licitació de 131.798 euros, comprenen el sanejament dels carrers Pi i Riu Túria i la millora de la senyalització viària.

Quant al polígon industrial de les Talaies i el Pla de la Vallonga, les obres consisteixen en la senyalització viària i millora viària per a l’increment de les places d’aparcament amb un pressupost de licitació de 118.000 i 99.500 euros respectivament.

Aquestes noves aprovacions de contractació per un muntant de quasi 350.000 euros se sumen als més de tres milions d’euros que la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant té previst destinar al Pla de Millora dels Polígons industrials de la ciutat amb l’objectiu de renovar i millorar els Polígons d’Alacant.

Entre les actuacions previstes destaca la renovació d’infraestructures en la millora viària, asfaltat, la reordenació d’aparcaments, l’increment de la seguretat a través de control d’accés als polígons. A més, es procedirà a l’actualització de la senyalística de determinats carrers.

La vicealcaldessa i portaveu de l’equip de Govern, Mari Carmen Sánchez, ha ressaltat “l’esforç que està realitzen l’ajuntament en la millora dels polígons industrials i les àrees econòmiques amb l’objectiu de millorar l’atracció de noves empreses i la generació d’ocupació”.

També està previst desenvolupar millores, com l’aprovada en l’última Junta de Govern per a millorar les bandes d’aparcament en les Talaies. L’Ajuntament també treballa en el projecte de millora de l’accés viari del polígon de Aguamarga, per a reforçar l’eix comercial i industrial amb Institució Firal Alacantina i amb l’àrea industrial d’Elx, a més d’altres actuacions de millores en altres àrees d’interés econòmic de la ciutat.

Altres acords
D’altra banda, la Junta de Govern Local també ha aprovat prorrogar diferents assegurances municipals que vencen enguany, amb l’objectiu establit per l’àrea de Control Econòmic, d’agrupar-los en un mateix expedient de contractació. Aquestes pròrrogues afecten les pòlisses de responsabilitat civil i patrimonial, danys materials, flota d’automòbils, col·lectiu d’accidents, defensa jurídica i reclamació de danys, subscrits amb diferents companyies.

També s’ha aprovat el procediment obert per a l’adjudicació de l’explotació del bar-cafeteria-gelateria del passeig de *Gómiz (al costat de la plaça del Mar) per un període de 10 anys, amb possible pròrroga de quatre més, per un cànon de 464.268 euros, pel període ordinari de duració del contracte, admetent-se proposicions a l’alça.

A més s’ha aprovat adjudicar el servei de manteniment del software e les aplicacions informàtiques de Control de Presència i Gestió de Serveis de la Policia Local a l’empresa Àbac Centre d’Estudis Informàtics per un període de tres anys amb un pressupost de 17.020 euros.

Compartir