Alacant millorarà els circuits ciclistes de l’Avinguda de la Universitat i la zona del Golf

714

El regidor de Trànsit i Mobilitat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha convocat hui la Mesa de la Bicicleta que s’ha reunit amb l’assistència de tècnics municipals de Mobilitat, Urbanisme, la brigada Ciclista de la Policia Local, juntament amb l’Associació Alacant amb bici, la Plataforma Comarcal de la Mobilitat i l’Associació Trekrural.

L’edil de mobilitat va informar en el marc de la taula que es realitzaran dos projectes de millores en els itineraris ciclistes de l’Avinguda de la Universitat- Miguel Indurain, i de l’itinerari ciclista entre Fotògraf Francisco Cano i Conrado Albadalejo que es duran a terme des de l’àrea de mobilitat de forma imminent.

Així mateix respecte a les novetats i actuacions previstes en els pròxims anys, José Ramón González va explicar que en el marc de les noves Infraestructures Ciclistes, “els tècnics estan estudiant diversos nous projectes i iniciatives per a realitzar en aquesta legislatura que seran presentats al setembre”.

En aquest sentit l’edil popular va mostrar “el seu compromís amb la mobilitat i per incrementar els carrils bici per a continuar connectant els barris i que més gent aposte per desplaçar-se amb bicicleta, i s’estudiarà també un projecte de Bicicletes Compartides”.

Des de les diferents associacions i la Plataforma Comarcal de la Mobilitat tal com han manifestat en altres reunions dins de les seues prioritats es troba el Carril Bici del Litoral, l’itinerari que connectaria Teulada amb Maestro Alonso per Gran Via, o el de Pare Esplá amb Aureliano Ibarra, entre altres.

A més José Ramón González també va manifestar el seu compromís de treballar i coordinar amb altres àrees municipals el continuar incloent en les noves obres que executa l’Ajuntament i s’impulsen a la ciutat nous itineraris ciclistes per a poder així anar ampliant l’actual xarxa d’infraestructures.

Des de l’àrea de mobilitat també van informar que s’estan *repintando i mantenint els carrils bicis, i ja s’ha finalitzat les obres realitzades per a la reparació i condicionament del tram de l’itinerari ciclista Sant Vicent-Albufereta-Platja Sant Joan, amb una subvenció de la Diputació d’Alacant, que va ser danyat per les pluges.

A més en la reunió els tècnics municipals han plantejat també l’estudi de la posada en marxa en les voreres bici de Gran Via i Via Parc del doble sentit en els trams on són d’un només sentit, des de les associacions s’han compromés a consultar-lo i plantejar el seu criteri.

Finalment en la taula s’ha proposat l’aprofitar la Xarxa d’infraestructures Ciclista Rural de la província i un estudi per a aprofitar els carrils existents impulsats per la Diputació i la Generalitat per a enllaçar-los i poder també fer així una xarxa rural en les partides d’itineraris, i s’ha posat sobre la taula per part de la Asociació Trekrural impulsar un itinerari a Tànger des de la CV821 al barranc del *Juncaret i un itinerari en la carretera de la Alcoraya, així com en El Verdegás.

Compartir