Alacant manté les inversions ferroviàries i impulsa el Parc Central

1427

L’alcalde Alacant, Luis Barcala, s’ha mostrat satisfet de l’acord aconseguit en la reunió del Consell d’Administració de Avant, que s’ha compromés a no abandonar cap de les inversions ferroviàries incloses en el conveni de 2003 i a posar en marxa immediatament un grup de treball que active aquestes actuacions en infraestructures ferroviàries, al mateix temps que també s’ha acordat donar un impuls a la primera fase del Parc Central, per a la qual es convocarà un concurs sobre el projecte. El compromís adquirit ahir és que el parc central s’executarà íntegrament, encara que es desenvoluparà primer la zona que ja es troba alliberada de les vies del ferrocarril pel soterrament. La segona fase es durà a terme una vegada s’aproven i desenvolupen els projectes de soterrament de la resta de les vies.

Concretament, el Consell ha acordat reflectir expressament en l’acta de la seua reunió que es conserven i impulsaran les inversions per a dotar a Alacant de l’estació intermodal, el soterrament i l’execució completa del Parc central, el nou traçat per al port, la millora del servei de rodalia amb Elx, la retirada de les vies en la primera línia de litoral en la zona de Sant Gabriel, i la nova connexió amb Sant Vicent i la Universitat d’Alacant, com reclamava l’alcalde Luis *Barcala.

A més de no suprimir cap d’aquestes inversions, el Consell ha constituït un grup de treball específic per a impulsar-les i amb el resultat del seu treball, s’abordarà pròximament quina és la dotació pressupostària corresponent necessària per a la seua execució, així com els llits per a finançar les obres.

Un altre dels acords aconseguits en la reunió ha sigut que, a mesura que els projectes vagen sent pressupostats, s’aniran incorporant en successives addendes per a ser executats. En aquest sentit, s’ha pactat que l’addenda subscrita ja pel Govern i la Generalitat no siga un document inamovible, sinó que anirà desenvolupant-se i evolucionant conforme avancen els estudis del grup de treball i les infraestructures siguen pressupostades. A més, també s’ha acordat que l’addenda aprovada no establisca una exclusió de 10 anys per a abordar les obres en infraestructures ferroviàries que reclama la ciutat d’Alacant.

La importància de l’acord aconseguit radica, en paraules de Barcala, en “el reconeixement exprés en el si de *Avant de la necessitat d’abordar les infraestructures que Alacant reclama i necessita, sense estar condicionat al Programa 2019-2029 que reflectia el conveni” signat en el Consell de Ministres.

L’alcalde d’Alacant ha afegit que “amb aquest compromís, superem qualsevol obstacle per a signar l’addenda, i aconseguim que la primera de les infraestructures previstes per a la ciutat, la fase I del Parc Central, s’inicie com més prompte millor”.

A la reunió del Consell d’Administració han assistit Isabel Marró com a presidenta d’Adif, i el director General d’Infraestructures de la Generalitat Carlos Domingo i el Secretari autonòmic d’Habitatge Josep Lluis Ferrando, l’assessor de la Secretaria d’Estat d’Infraestructures Miguel Pozo i representants de Renfe, a més de l’alcalde i els regidors populars Mari Carmen d’Espanya i Carlos Castillo.

Compartir