Alacant inaugura la mostra ‘Construyendo historias’ amb la Fundació Coca-cola

1328

L’Alcalde, Luis Barcala ha inaugurat aquesta vesprada la mostra al costat de l’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, el director de la Fundació Coca-Cola, Juan José Litrán, i la comissària de la mostra, Lorena Martínez de Corral, a la Sala d’exposicions de la Llotja del Peix.

L’exposició, que podrà visitar-se fins al 28 d’abril, està composta per mig centenar d’obres de la col·lecció d’art contemporani de la Fundació Coca-Cola, de diverses disciplines com a pintura, vídeo, fotografia, escultura i dibuix, i comptarà amb obres d’Isidro Blasco, Eva Lootz, José Manuel Ballester, Txomin Badiola, Equip Crònica o Juan Navarro Baldeweg.

Sota el títol “Construint Històries”, la mostra ha sigut concebuda en exclusiva per a aquests dos centres expositius i compta amb obres de disciplines com la pintura, la fotografia, l’escultura, el dibuix o el vídeo, mitjançant les quals els artistes narren, qüestionen i reflecteixen els temps que els ha tocat viure. A través d’elles, s’estableix una relació amb l’espectador, convidant-li a reflexionar sobre la realitat, el seu món personal i el seu microcosmos.

Durant l’acte d’inauguració l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala ha afirmat que “Creiem fermament en la idea que la cultura ha de ser una labor conjunta entre les institucions públiques i les entitats privades, ja que en temps a vegades difícils per al sector, la unió d’esforços i recursos és clau per a oferir propostes de nivell”.

“Alacant, tal com expliquem fa unes setmanes en FITUR, té la ferma obstinació de convertir-se en una ciutat referent del turisme cultural, i sens dubte, albergant exposicions de la qualitat de la qual hui inaugurem, estem en el camí correcte”, ha conclòs.

Per part seua, la regidor de cultura, María Dolores Padilla s’ha mostrat molt contenta, ja que ” des d’un principi, hem apostat per que la sala d’exposicions de la Llotja ha de ser un espai expositiu de referència a la Província, i no serà, si no alberga exposicions com aquestes”.

Així mateix, durant la visita guiada, Lorena Martínez de Corral, comissària de la Col·lecció d’Art de la Fundació Coca-Cola, ha destacat que “A través d’aquesta selecció, s’ha pretés donar una idea sobre l’amplitud de les tendències i la diversitat de les expressions mitjançant les quals els artistes reflecteixen de forma particular la realitat interior i exterior de la seua època. En aquest sentit, l’art construeix històries, proposa realitats i crea ficcions”.

Finalment, Juan José *Litrán, director de la Fundació Coca-Cola, ha celebrat l’arribada de la Col·lecció d’Art Contemporani a Alacant. “L’art és tan divers com ho és la nostra societat. Portar la col·lecció d’art de la Fundació Coca-Cola a Alacant significa oferir una mostra d’aqueixa diversitat perquè aquesta ciutat puga gaudir-la. Aqueix és precisament l’objectiu de la Fundació; col·laborar en el desenvolupament local a l’accés a la cultura, acostant-la a cada racó d’Espanya.”

Més de 25 anys acostant la cultura a cada racó d’Espanya

Des del seu naixement en 1993, el propòsit de la Fundació ha sigut mantindre el distintiu cultural que ha exhibit Espanya i Portugal al llarg de la seua història i acostar la cultura al major nombre possible de persones. Ja siga la literatura, el teatre, la pintura, l’escultura o qualsevol altra expressió artística contemporània.

Encara que actualment la col·lecció d’art té la seua residència en el Centre Contemporani DA2 de Salamanca, destaca pel seu caràcter itinerant. La Fundació Coca-Cola ve efectuant diferents exposicions temporals amb altres col·leccions contemporànies, amb la finalitat de fer la cultura accessible a tothom per a mostrar i compartir amb la societat la seua riquesa. Recentment, i amb motiu del 65a aniversari de la companyia a Espanya, la col·lecció va arribar per primera vegada a Madrid, al Museu Lázaro *Galdiano, i en el passat ha pogut veure’s en diferents exposicions de llarg a llarg de la geografia espanyola com a Múrcia, Gran Canària, Extremadura o La Corunya. Cal destacar que la col·lecció de la Fundació Coca-Cola també ha traspassat les nostres fronteres amb les mostres realitzades a Lisboa i *Sao Paolo.

Informació pràctica

Organitzen: Fundació Coca-Cola i Ajuntament d’Alacant.
Dates: des del 5 de febrer de 2019 fins al 28 d’abril de 2019
Lloc i horaris:

Sala d’exposicions de la Llotja del Pescat
Passeig Almirall Julio Guillén Tato. 03001. Alacant.
Horari: De dimarts a divendres: de 9.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 21,45 h. Dissabte 10.00 a 14.00 h. i 17.00 a 21,45 h. Diumenges i festius Diumenges i festius: 10.00 a 14.00 h. Dilluns tancat

MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant (Diverses sales)
Plaza de Santa María, 3. 03002. Alacant.
Horari: De dimarts a dissabte de 10:00h a 20:00h hores ininterrompudament. Diumenges fins a les 14.00 hores. Dilluns tancat
Entrada gratuïta

Compartir