Alacant inaugura els Senders de Primavera per fomentar el turisme a la ciutat

1660

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil socialista Fernando Marcos, ha organitzat una programació d’itineraris guiats per espais naturals a Alacant presentat davall el títol ‘Sendes de primavera’ amb l’objectiu de donar-los a conéixer a la ciutadania i als turistes, que es van a realitzar amb monitors els diumenges alterns, del 25 de març al 3 de juny, gratuïtament amb inscripció prèvia.

L’edil de Medi Ambient va destacar que ‘amb esta iniciativa pretenem per un costat posar en valor nostres espais naturals i al seu torn proposar una alternativa d’oci i de turisme ambiental, també coneguda com ‘turisme actiu’ que sol despertar molt d’interés entre els turistes que rebem a Alacant i especialment és molt demandat per les persones dels països del nord d’Europa’.

Els itineraris programats tenen una duració aproximada d’entre 2 i 3 hores i s’inclouen en la Xarxa de Sendes Urbanes de la Regidoria de Medi Ambient, havent-se realitzat una selecció que combina uns itineraris que es desenrotllen per espais d’interés ambiental del centre d’Alacant com el de ‘passejos i arbres singulars’, amb els que s’emplacen en ‘parcs forestals urbans’ com el de la muntanya Orgegia o el de la muntanya Benacantil.

‘Amb este projecte aconseguim conjugar l’interés cultural o històric amb el purament mediambiental, fomentant també la mobilitat a través d’estes sendes’ va explicar l’edil socialista Fernando Marcos qui al seu torn va matisar que també s’aconseguix oferir als turistes que ens visiten una alternativa per a veure Alacant des d’una altra perspectiva promovent també la zona nord de la Ciutat amb l’itinerari de ‘flora de jardí’ en el parc El Morant.

Per a participar en la programació de les Sendes de primavera és necessària una inscripció prèvia perquè els grups són de 50 persones com a màxim en cada visita guiada amb monitors mediambientals, i cada itinerari compta amb una data diferent per a realitzar-los sempre en diumenges tant la Senda Muntanya Benacantil, com el de passejos i arbres singulars en el Centre Tradicional d’Alacant, Muntanya Orgegia i el del parc El Morant.

Esta iniciativa, s’ha pogut portar desenrotllar amb el treball de quatre llicenciades en Biologia i Ciències Ambientals, que estan adscrites a la Regidoria de Medi Ambient, i han investigat i treballat amb el responsable del Departament en els continguts de les sendes urbanes d’Alacant i seran les educadores ambientals i guies les que ensenyaran els itineraris.

Els itineraris guiats es realitzaran els diumenges alterns, compresos entre el 25 de març i el 3 de juny, estan destinats al públic general i són gratuïts prèvia inscripció, el termini del qual s’obrirà amb dotze dies d’antelació a l’inici de cada un dels itineraris programats.
 
El primer itinerari serà en la muntanya Benacantil, diumenge que ve 25 de març, i la inscripció es pot realitzar cridant al núm. tel. 965960034 (de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h) o en el correu electrònic: medioambiente.educacionambiental@alicante-ayto.Es

Informació detallada sobre els itineraris programats en: http://www.alicante.es/es/contenidos/red-senderos-urbanos

Compartir