Alacant fica en marxa el Biciregistro per a tindre localitzades les bicicletes dels alacantins

708

Alacant és la cinquena ciutat de tota Espanya que té major nombre de bicicletes registrades.
Alacant a 17 de setembre del 2018. La regidoria de Trànsit i Transports de l’Ajuntament d’Alacant ha donat inici a les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat d’Alacant amb el Taller d’assessorament per a la reparació de bicicletes, que s’ha organitzat hui en la Plaça Alcalde Agatángelo Soler, i on els alacantins poden registrar gratuïtament la seua bicicleta amb el ‘Biciregistro’ als tres-cents primers, amb un sistema que reforça la seguretat, identifica la bici amb etiquetes i un número, dificulta el robatori i permet a més la seua localització.

Alacant és la cinquena ciutat d’Espanya en nombre de bicicletes registrada en www.biciregistro.es, pertanyent a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, les persones interessades que la seua bicicleta forme part del nou «biciregistro» hauran d’emplenar un formulari en els tallers organitzats o també poden fer-ho a través de la pàgina web on hauran de pujar les fotografies acompanyades d’una descripció.

L’edil de Transports, José Ramón González, ha mostrat hui la seua satisfacció per l’interés en el taller d’assessorament per a reparar bicicletes organitzat hui en la Plaça Alcalde *Agatángelo Soler , on els alacantins han pogut reparar i registrar gratuïtament les seues bicicletes, i va destacar que la iniciativa està tenint molt èxit i han registrat 50 persones la seua bici.

‘Tindre registrada la bicicleta és fonamental perquè la policia les identifique i recupere en cas de robatori o pèrdua’ va indicar l’edil qui va animar a visitar aquest taller demà dimarts en Plaza Navarro Rodrigo, el Dimecres 19 en Parc El Morant, Dijous 20 en Plaza *San Blas i el Divendres 21 en Plaza de l’Ajuntament, amb horari de 9.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

Els usuaris adquirissin un kit que inclou una targeta identificativa i adhesius especials que es col·loquen en la bicicleta perquè puga ser localitzada en cas de desaparició, però durant aquesta setmana l’Ajuntament d’Alacant les registra gratuïtament amb motiu de la Setmana de la Mobilitat.

El programa de Biciregistro inclou el registre voluntari de bicicletes a través de la web biciregistro.es associat a un sistema de cerca de bicis en el qual exerceixen un paper fonamental el “llistat de bicicletes desaparegudes” i el “llistat de bicicletes localitzades”.

La disminució de robatoris s’aconsegueix gràcies a un registre normalitzat i únic per a cada bicicleta, que recull totes les dades a nivell nacional, atorga un codi de registre que a més figura en els adhesius fabricats en material de molt difícil extracció i, en cas d’agressió, el codi es queda gravat en el bastidor, visible sota llum ultraviolada.

Així mateix demà dóna inici per primera l’activitat dels Itineraris Per als vianants, del 18 al 20 de setembre, amb tres itineraris previstos per a conéixer alguns racons d’Alacant. Els assistents aniran acompanyats de guies que li explicaran el contingut de cadascuna d’elles, amb horari de 18 a 20hores.

Compartir