Alacant dona inici a la exposició Van Gogh Alive

863

L’Alcalde d’Alacant, Luis Barcala, al costat de l’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, ha inaugurat aquesta vesprada a la Sala d’exposicions de la Llotja “Van Gogh Alive” – The Experience’, l’exposició multimèdia més visitada del món. L’acte ha comptat amb la presència d’Elena Goroskova, Directora de Van Gogh Alive i amb Rob Kirk, Director de Nomad Art.

L’exposició que podrà visitar-se des de demà a les 10 hores fins al 16 de desembre, és una experiència multisensorial inoblidable que combina 3.000 imatges en moviment, llum i música de manera envolupant.

Barcala ha destacat que “els visitants que s’acosten a la Llotja, es veuran envoltats per l’obra del del pintor holandés, i podran submergir-se en la seua vida i obra, a través d’una proposta totalment sorprenent per als cinc sentits. Una perfecta combinació de llum, color i so, ens convida a un viatge inoblidable”.

“Una vegada el visitant travesse la porta d’entrada, ha d’oblidar-se del tradicional i de les idees preconcebudes, per que “Van Gogh Alive” està pensada per a sorprendre i no deixar indiferent a ningú. Pot ser que l’obra de l’artista siga coneguda per tots nosaltres, o almenys això creiem, per que ací descobrirem detalls fins ara desconeguts”.

Padilla per la seua part, ha volgut agrair a tot el personal de la sala d’exposicions de la Llotja, per l’enorme esforç realitzat durant tots aquests mesos i la seua absoluta implicació amb aquesta exposició. I ha afirmat que “un dels objectius de la regidoria ha de ser portar a la ciutat exposicions d’un alt nivell, que no solament les convertisquen per si mateixes en un reclam turístic, si no que permeta als alacantins sentir-se orgullosos de la seua cultura. “Sens dubte, aquesta és la línia”, ha conclòs.

Durant més un segle les obres de Vincent Van Gogh s’han exposat en els museus més prestigiosos del món, però mai així. Després de conquistar a milions de persones a tot el món, arriba a Alacant l’exposició ‘Van Gogh Alive – The Experience’. Una experiència multisensorial creada per Gran Exhibitions i organitzada per Nomad Art en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant a través de la seua Regidoria de Cultura.

Les entrades estan ja disponibles en la pàgina oficial de l’exposició: www.vangogh.es, i en *Ticketea.

‘Van Gogh Alive – The Experience’ està per primera vegada de gira per Espanya i promet convertir-se en un dels fenòmens culturals de la tardor alacantina. No és casualitat que siga l’exhibició multimèdia més visitada del món. Milions de persones en quasi 40 ciutats s’han deixat ja conquistar per una proposta única que combina 3.000 imatges en moviment, llum i música per a crear una experiència envolupant i plena d’emoció.

I és que ‘Van Gogh Alive – *The *Experience’ no és una exposició d’art a l’ús, i per descomptat s’allunya molt de la convencional visita a un museu, en la qual es passeja en silenci per les diferents sales. Ací els visitants es veuen envoltats per l’art del pintor holandés i se’ls convida a submergir-se en l’obra i la vida de Van Gogh des d’un punt de vista nou i sorprenent, que estimula tots els sentits.

Això fa d’aquesta exhibició multimèdia un pla perfecte per a tots els públics, des dels entesos en art a aquells que s’acosten per primera vegada a l’obra de l’artista. Adults, joves i xiquets gaudeixen per igual d’una experiència que combina la fascinació per Van Gogh, l’entreteniment i el caràcter didàctic.

Des de l’inici de la visita i fins al final, el públic es veu envoltat per una poderosa simfonia de llum, color i so que convida a un viatge inoblidable. Gràcies a la innovadora tecnologia SENSORY4TM, l’obra de Van Gogh cobra vida a gran grandària en les parets, les columnes i fins i tot els sòls. A aqueixa escala, les vibrants formes i colors del treball de Van Gogh es tornen encara més impressionants.

Això permet gaudir de tots els detalls de les obres i fins i tot contemplar l’oscil·lar de les constel·lacions que Van Gogh va plasmar en La nit estavellada o veure com emprenen el vol els ocells del seu famós Trigal amb corbs, a més de deixar-se impressionar pel caràcter únic i misteriós dels seus autoretrats o el familiar quadre del Dormitori de Arlés.

Compartir