Alacant comptarà amb una extensa agenda cultural en Cigarreras

1324

La regidor de Cultura, María Dolores Padilla, ha presentat al costat de la responsable del centre, Miriam Gilabert, les activitats que tindran lloc en el Centre Cultural de les Cigarreras durant els mesos estivals.

L’edil de Cultura ha agraït “la labor que dia a dia realitza tot l’equip de Cigarreras, encapçalat per Gilabert, per a traure avant una programació com la que hui presentem”, al mateix temps que ha destacat que “el centre s’ha convertit en un referent de la cultura contemporània a la província i això és fruit d’un excel·lent treball, gràcies al qual gaudirem d’activitats per a tots els públics, sempre amb el senyal d’identitat d’un centre a l’avantguarda en totes les disciplines”.

Així mateix, Padilla ha assenyalat que es tracta de “una programació pensada perquè alacantins i visitants connecten amb les diferents disciplines artístiques des d’una òptica innovadora, contemporània i avantguardista”.

La programació, composta per cinema, teatre, música, dansa, tallers i exposicions per a tots els públics, destaca per les huit pel·lícules incloses dins del cicle de cinema d’estiu que es realitza al Pati de les Cigarreras a les 22.00 hores tots els dijous i divendres del mes de juliol, així com per les quatre cintes que s’exposaran dins del cicle “Música per al silenci” cada divendres a les 22.00 hores. Ambdues activitats són d’entrada gratuïta amb invitació, que podrà recollir-se en el mateix Centre Cultural. L’any passat només en ambdues van acudir més de 2.300 persones, xifra que enguany es preveu que augmente.

Un altre dels plats forts, com ja va ocórrer l’any passat són les Residències artístiques a frec de roba (entre el 16 i 29 de juliol, inclusivament)

Residències A frec de roba, és una residència artística de formació sense finalitats lucratives, desenvolupada per artistes i per a artistes. Durant el període d’estada els residents gaudeixen de la convivència amb altres artistes i un programa de visites de professionals del món de l’art i la cultura, tallers, entrevistes, xarrades i presentacions. Amb la idea de mostrar i proposar nous models de creació i estratègies útils per al seu propi treball. Totes aquestes activitats pretenen ser un punt d’inflexió en la trajectòria professional dels artistes participants. L’organització selecciona a deu creadors nacionals i internacionals perquè convisquen i mostren el seu treball.

Les exposicions, seran protagonistes de la Caixa Blanca. El mes de juliol arribarà “Notificacions” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i a l’agost i setembre “Negoci”; una exposició seleccionada, entre 104 projectes presentats, per al Centre Cultural Les Cigarreras en la III Convocatòria pública BUIT BLANC de projectes expositius de la Regidoria de Cultura.

Per a finalitzar durant el mes de setembre, destaquen dues activitats; la primera l’IX Game Jam. Del divendres 28 al diumenge 30 de setembre. Es tracta d’una marató de desenvolupament de videojocs i jocs de taula. La segona d’elles, serà el Mercat de Disseny del 21 al 23 de setembre en l’Assecador.

Compartir