Alacant comptarà amb

4153

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha subscrit amb responsables de la Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, el conveni de col·laboració per al desenvolupament de les noves llançadores ‘Connecta Ocupació’ i ‘Alfabetització Digital’ , mitjançant la qual es formaran, en espais de l’Agència Local de Desenvolupament ‘Impulsalicante’, 30 persones desocupades en competències digitals orientades a l’ocupació en el marc de ‘Alacant Futura’. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

Alacant comptarà a partir de març amb “Llançadores Connecta Ocupació”, una nova modalitat de llançadores del programa de la Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica que permetrà adaptar l’orientació laboral als reptes de l’era digital, als desafiaments d’un mercat laboral global, contínuament canviant i cada vegada més tecnològic; que evoluciona ràpidament i demanda la transformació digital de totes les professions.

Així ho han anunciat, l’alcalde d’Alacant Luis *Barcala i la regidora d’Ocupació i Foment de l’Ajuntament d’Alacant, Mª del Carmen de España i responsable de l’Agència Local de Desenvolupament, ‘Impulsalicante’, al costat de la Coordinadora Territorial de Fundació Santa María la Real, Sonia González; i el Director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz, després de la signatura del corresponent conveni.

Luis Barcala ha agraït la col·laboració de la Fundació Telefònica i la Fundació Santa María la Real per al desenvolupament d’aquestes llançadores d’ocupació, que en aquesta edició contribuiran a reduir la bretxa digital de les persones en situació de desocupació de llarga duració i que els donaran eines per a tornar a trobar noves oportunitats en el mercat laboral”.

“Una de les línies de ‘Alacant Futura’ se sustenta en la reducció de la bretxa digital i hem vingut insistint ja des del final de la passada legislatura en la importància de donar una formació sustentada en la digitalització per a les persones en situació de desocupació, perquè és el perfil professional que estan demandant les empreses i la Indústria 4.0.”, ha afegit l’alcalde.

Novetats de Llançadores Connecta Ocupació
Si les “Llançadores d’Ocupació” ofereixen una única activitat de cinc mesos per a 20 participants; la nova modalitat “Llançadores Connecta Ocupació” canvia d’estructura i ofereix dues activitats principals amb una transformació digital progressiva: “Alfabetització Digital” i “Llançadora Connecta Ocupació”, que es prolongaran durant 8 mesos i atendran com a mínim 32 persones.

L’objectiu és doble: atendre més persones i oferir una orientació laboral més individualitzada i més digital, adaptada a la formació tecnològica i a les necessitats de cada persona en situació de desocupació.

“Amb aquesta evolució de les llançadores fem un pas més i posem el focus en el digital. Ho fem impulsant així la formació en competències i habilitats tecnològiques perquè ningú es quede arrere. Es tracta d’un treball que en Fundació Telefònica hem fet amb els quasi dos milions de beneficiaris dels nostres projectes d’Ocupabilitat”, ha explicat el representant de Fundació Telefònica.

Antecedents d’èxit
Alacant ha albergat durant els últims anys quatre edicions del programa llançadores d’ocupació, en el qual han participat 99 persones, de les quals el 68% ha millorat la seua situació laboral, perquè ha trobat treball per compte d’altri en diferents sectors, ha emprés el seu propi negoci, ha ampliat la seua formació o ha realitzat un Certificat de Professionalitat.

Amb aquests antecedents positius, Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica aposten de nou per Alacant per a implantar aquesta nova modalitat de llançadores. Per a això, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, que cedeix gratuïtament els locals per al desenvolupament de la iniciativa; i amb el cofinançament del Fons Social, dins del programa operatiu *POISES.

Descripció de les llançadores
“Alfabetització Digital” és un programa d’un mes de duració per a millorar les competències digitals bàsiques per a la cerca d’ocupació. Es posarà en marxa al març i s’impartirà en les instal·lacions de *Impulsa *Edusi – Claustre de les Cigarreras (Carrer Sevilla, 2) en horari de demà. Comptarà amb 10 places, destinades a persones en situació de desocupació amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys que vulguen iniciar-se o introduir-se en el món digital.

Aprendran a obrir i gestionar un compte de correu per a la cerca d’ocupació; a usar el paquet Office per a crear un currículum, una base de dades o una presentació professional. Aprendran a buscar informació en Internet i portals d’ocupació; i trauran partit al seu Telèfon intel·ligent per a impulsar la prospecció laboral en Internet i en les xarxes socials.

“Llançadora Connecta Ocupació” és un programa de quatre mesos per a aprendre a buscar ocupació en equip, reforçant les competències transversals i digitals. Tindrà 20 places per a persones en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys.

Realitzaran dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral; actualització de currículums i simulacions d’entrevistes de treball; mapes d’ocupabilitat i visites a empreses. Es durà a terme en el Centre de Formació i Ocupació “El *Tossalet”, de la *ALD ‘*Impulsalicante’.

Seguiran la metodologia de Llançadores d’Ocupació, però amb una digitalització progressiva. Les primeres setmanes hi haurà més sessions presencials; però, a poc a poc, s’aniran introduint tècniques i eines més tecnològiques, activitats com a videoconferències, comunitat digital de participants i cicles de *webinars amb experts per a reforçar les seues competències transversals i digitals, afavorir el seu aprenentatge en l’era digital i millorar la seua ocupabilitat.

Inscripció: Inscripció: Les persones interessades a participar en la ‘Llançadora Alfabetització Digital’ poden inscriure’s del 12 de febrer al 3 de març i en la ‘Llançadora Connecta Ús’ del 3 de març al 27 d’abril, en la pàgina web www.lanzaderasconectaempleo.es i en l’Agència Local d’Alacant – Edifici Porta *Ferrisa (Carrer Jorge Juan 21, 2a planta), en horari de 9 a 14 hores.

“Cada activitat serà única, estarà destinada a un públic diferent, comptarà amb activitats i continguts, metodologia i duració diferents. Per això, cada persona podrà triar una opció o una altra, en funció del seu nivell de competències digitals i en funció de la seua flexibilitat i temps”, ha agregat la representant de Fundació Santa María la Real.

El programa “Llançadores Connecta Ocupació” s’implantarà en més d’un centenar de ciutats de tot el país durant els pròxims quatre anys (2020- 2023). Servirà per a impulsar de manera directa la transformació digital i millora de l’ocupabilitat de més de 6.000 persones en situació de desocupació; encara que la realització d’activitats complementàries (de caràcter online i en obert al públic general) podria suposar arribar a 49.700 potencials beneficiaris.

La iniciativa tindrà un presupost global de 7,7 milions d’euros per als pròxims quatre anys; que seran finançats per Fundació Telefònica i pel Fons Social Europeu, a través del programa operatiu POISES.

Compartir