Alacant acudix a la Fira ITB de Berlín

1385

El Patronat Municipal de Turisme i platges, que dirigix la regidor socialista Eva Montesinos, estarà present a partir de dema en la Fira ITB de Berlín, una trobada imprescindible per a la promoció turística d’Alacant a l’ocupar el mercat germànic el 5t lloc en el rànquing de visites internacionals a la nostra ciutat. Encara que no sols és un esdeveniment dirigit al mercat alemany, ja que Berlín és una de les fires més importants del calendari de professionals del turisme a nivell internacional.

En esta ocasió es va incidir com a novetat, entre altres sectors clau per a Alacant, en el turisme esportiu, com són les proves randonneur, ciclisme de llarga distància o d’ultrafons, o el XVI European Màster Atheltics Championsip Non-Stadio, ambdós disciplines amb un gran potencial perquè són molt del gust del turista alemany, amb un alt poder adquisitiu, i que s’estan impulsant des de l’àrea de Turisme.

També es va a continuar potenciant el turisme City Break, dirigit a la curta estada (un màxim de quatre dies), on els visitants busquen i premien, sobretot, una oferta gastronòmica, cultural, d’oci, i sens dubte, d’activitats esportives, a més de sumar a tots estos apartats una climatologia idònia, com és la que oferix la nostra ciutat.

Per Alacant, el mercat alemany té una capital importància com ho demostra que durant 2017 es van allotjar en hotels del municipi 40.580 clients de procedència alemanya, un 13,85% més que en 2016, segons dades aportades Associació Provincial d’Hotels d’Alacant (APHA), la qual cosa suposa el 5t lloc en el rànquing de visites internacionals.

Sobre la fira ITB de Berlín, l’edil Montesinos ha indicat que “dins de les accions que estem desenvolupant està la posada en marxa d’una campanya de màrqueting en Google Adwords al juny i juliol”. La responsable de Turisme ha insistit en la importància del mercat alemany, que no va deixar de créixer en 2017. I l’important d’esta cita de Berlín, ja que “el 63% dels clients que ens visiten procedixen de l’estranger”, ha declarat Eva Montesinos.

A més, les connexions amb l’aeroport internacional d’Alacant-Elx són també molt àmplies. De fet, enguany hi haurà 14 enllaços aeris directes amb aeroports a Alemanya. Destaquen els vols directes amb Dusseldorf, Frankfurt, Colònia, Hamburg, Berlín, Karlsruhe, Memmingen, Bremen, Munic, Hannover, Nuremberg…

La Fira ITB de Berlín és una de les més importants del calendari d’esdeveniments turístics a nivell internacional. En l’edició de 2018 acudixen 187 països i es preveu 109.000 visitants professionals i 60.000 visitants privats que estaran des de 7 a l’11 de març en els 160.000 metres quadrats que comprén la fira.

D’altra banda, el Patronat Municipal de Turisme i platges està present des de hui en la Seatrade Cruise Global a Miami, l’esdeveniment més important de creuers del món. L’Ajuntament d’Alacant torna a la fira de creuers de Miami ja ha concertat entrevistes de treball amb directius de set navilieres de primer nivell, on es donarà a conéixer les possibilitats de la ciutat i l’oferta turística digirida a esta classe de segment, cada vegada més en alça.

Amb la presència a Miami es posa en marxa una sèrie d’accions empreses des de l’Ajuntament d’Alacant per a intentar captar més creuers, la qual cosa es traduïx en més visites per a la ciutat. A l’assistència a fires i esdeveniments hi ha una altra sèrie d’accions com concertar un viatge de familiarització dirigit a executius de creuers perquè coneguen de primera mà la ciutat com a destí destacat per als creuers, el repartiment de material específic d’Alacant ciutat per a creueristes; la creació d’una secció especialitzada en el portal turístic www.alicanteturismo.com, entre altres mesures.

La fira de Miami permet als armadors internacionals de creuers mantindre contactes amb altres empreses del sector per a intercanviar idees i experiències, conéixer la demanda real dels clients, així com aconseguir expansió internacional. Durant quatre dies els participants en esta fira podran assistir a diferents conferències enfocades a millorar el servei que oferixen les navilieres, fent insistència en la necessitat planificar una bona estratègia de màrqueting per a garantir l’èxit de qualsevol projecte.

Compartir