Ajuntament i l’UJI reivindiquen el finançament necessari per a acabar la Facultat de Ciències de la Salut de Castelló

1102

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat avui la primera fase de la nova Facultat de Ciències de la Salut (FCS) de la Universitat Jaume I acompanyada del rector en funcions, Vicent Climent; el degà de la FCS, Rafael Ballester; el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Paco López; el vicedegà d’Infermeria, Eladio Collado, i José Pitart, director de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes de l’UJI (OTOP).

Marco s’ha mostrat gratament sorpresa per les instal·lacions de la facultat, que ha qualificat de «extraordinàries» i ha donat les gràcies a totes les persones que han fet possible la construcció d’aquesta primera fase en una època tan difícil de crisi econòmica i retallades. L’alcaldessa ha afirmat que l’ajuntament ha estat i està sempre al costat de les reivindicacions de la universitat i per açò ha aprofitat la seua visita per a reivindicar a la Generalitat Valenciana «els diners necessaris per a acabar les obres de la Facultat de Ciències de la Salut, així com que les universitats públiques tinguen un marc de finançament estable, per a donar viabilitat a la formació, que és el futur de les nostres ciutats i de la nostra Comunitat, sobretot en època de crisi econòmica».

La primera edil també ha volgut destacar que, en aquests últims tres anys, «la ciutat de Castelló ha deixat de viure d’esquena a l’UJI» i ha posat alguns exemples de l’estreta col·laboració que s’ha establit entre ambdues institucions amb iniciatives com l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme i del Pla de Joventut, per part de professors de la Jaume I, l’engegada de la Càtedra Ciutat de Castelló o de les Beques Talent, o l’obertura de l’edifici del Menador. Marco ha afirmat que «la universitat ha canviat la ciutat de Castelló» i per açò aquesta mateixa setmana s’ha acordat que rebrà la Medalla d’Or el pròxim 8 de setembre, aniversari de la fundació de la capital de la Plana. Per a finalitzar, ha volgut agrair especialment la labor del rector en funcions, Vicent Climent, «per tot el que ha fet per Castelló, per tenir sempre la porta oberta i per tendir la mà. Gràcies per tot el treball que has realitzat en benefici de la nostra ciutat i de la ciutadania».

Per la seua banda, el rector en funcions també ha volgut agrair a Marco, i a tota la corporació municipal, la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a la UJI i, sobretot, «el suport que ha brindat sempre a la universitat». Sobre la nova facultat, Climent ha destacat que «la universitat ha sigut capaç de construir aquesta primera fase malgrat haver coincidit amb una època complexa, de restriccions financeres, acadèmiques i legals» i ha afirmat que «la UJI continuarà reivindicant davant la Generalitat Valenciana el finançament necessari per a acabar-la».
La primera fase de la Facultat de Ciències de la Salut consta de tres edificis corresponents a recerca, serveis comuns i docència, amb una superfície construïda de més de 12.000 m2 dels més de 22.000 que implica tot el projecte, la qual cosa suposa que ara mateix hi ha un 60% construït.

Compartir