Ajuntament i Generalitat acorden mantenir els protocols de prevenció per legionel·la després del brot detectat a Vila-real

739

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la directora general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana María García, s’han reunit aquest matí a Vila-real per a conéixer els últims avanços i fer balanç del brot de legionel·la detectat la setmana passada, en confirmar-se tres casos de pneumònia per legionel•losi de veïns de la ciutat en un breu espai de temps. En la reunió, s’ha acordat mantenir els protocols de prevenció aplicats pel consistori des que es va tenir coneixement del brot, encara que no s’han produït nous casos en la ciutat ni ha pogut establir-se un focus comú de contagi, que segueix investigant-se.

El Centre de Salut Pública de Castelló segueix prenent mostres en diferents espais de Vila-real, com a empreses, fonts o sistemes de reg, per a determinar l’origen dels contagis dels afectats, un dels quals va morir el passat 17 d’agost. Un altre dels afectats va rebre l’alta per les mateixes dates i el tercer, ingressat dimecres passat, evoluciona favorablement a l’Hospital de la Plana.

Benlloch ha agraït la visita de la directora general de Salut Pública a l’Ajuntament i “l’excel·lent coordinació en tot moment amb la Conselleria per a fer front a aquesta crisi”. “Per responsabilitat, anem a mantenir actius tots els protocols de prevenció, amb l’apagat de totes les fonts per a la seua neteja, el reg per la nit i amb aigua de xarxa o la hipercloració de l’aigua”, assenyala. Referent a açò, l’alcalde ha volgut incidir que l’aigua potable de Vila-real “és perfectament saludable”. “Per prevenció, s’incrementen els nivells de clor que, una vegada passe aquesta situació, tornaran a la normalitat, però els ciutadans han d’estar tranquils perquè el consum d’aigua de la xarxa no revesteix cap tipus de risc”, puntualitza. La directora general de Salut Pública, per la seua banda, incideix que “la investigació segueix oberta i, mentrestant, s’han implementat de manera totalment satisfactòria les mesures de control necessàries”.

La reunió ha comptat també amb la regidora de Sanitat, Silvia Gómez; la subdirectora general d’Epidemiologia, Vigilància de Salut i Sanitat Ambiental, Hermelinda Vanaclocha; els caps de Servei de Vigilància i Control Epidemiològic, Javier Roig, i d’Epidemiologia del Centre de Salut Pública de Castelló, Juan Bellido; i la responsable de la Unitat de Sanitat Ambiental del Centre de Salut Pública de Castelló, Carmen Escoín.

Compartir