Ajuntament i Conselleria de Justícia inicien la coordinació per a agilitar l’inici del projecte de la Ciutat de la Justícia

2183

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el regidor d’Urbanisme, Adrián Santos, han mantingut aquest matí una reunió amb la subdirectora general d’Infraestructures i Manteniment de les seus judicials de la Conselleria de Justícia, Sara Reyes, el cap de gabinet de la consellera, Gabriela Bravo, Alberto Muiño, i tècnics del citat departament per a coordinar i desenvolupar els tràmits necessaris per a l’inici de l’execució del projecte de la Ciutat de la Justícia d’Alacant en el menor temps possible.

Barcala ha explicat que “hem analitzat les qüestions tècniques necessàries per a dur a terme aquesta infraestructura imprescindible per a la ciutat d’Alacant, les actuacions que ha de posar en marxa cadascuna de les parts i ens hem emplaçat a una nova reunió per a avançar d’una forma àgil i coordinada”.

“Volem que el projecte responga a les necessitats i s’execute amb les dimensions que requereix una ciutat com Alacant, amb la finalitat d’evitar que nasca xicoteta” ha assenyalat l’alcalde, qui ha afegit que “hi ha una coincidència entre les parts per a aconseguir que la Ciutat de la Justícia puga ser una realitat al llarg d’aquest mandat”.

“Per part nostra donarem tota la prioritat i les facilitats necessàries perquè el projecte es puga portar avant com més prompte millor” ha acabat l’alcalde.

La futura Ciutat de la Justícia se situarà enfront dels actuals jutjats de Benalúa, a l’altre costat de l’avinguda Aguilera, i està previst es construïsca en els pròxims quatre anys amb una inversió estimada que rondarà els 35 milions d’euros. La Generalitat va encarregar el projecte i la direcció d’obra de la futura Ciutat de la Justícia d’Alacant a l’empresa adjudicatària, la sevillana Ayesa, amb una inversió de 800.000 euros, inclosos en els pressupostos de la Generalitat de 2019. La resta de la inversió es completarà amb quantitats pluriennals durant els pròxims anys de la present legislatura.

Compartir