Adentra-T en Territori Borja

935

El regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, juntament les tècniques de Turisme, Olatz Megías i Maria José Martí, ha presentat aquest matí la mostra “Adentra’T en Territori Borja”, la Fira de Turisme d’Interior de Gandia, que tindrà lloc del 25 al 28 de juliol, de 19 a 00 h, al passeig marítim Neptú de la platja de Gandia (front a la zona Ducal). És una iniciativa conjunta dels departament de Turisme i Escena Urbana, amb la col·laboració de Turisme Generalitat Valenciana, València Turisme (Diputació de València), sota el paraigua de la xarxa Territori Borja, un projecte que incentiva el desenvolupament turístic de nous productes reivindicant la riquesa cultural, patrimonial i històrica dels municipis vinculats històricament a la família valenciana més influent d’Europa als segles XIV i XV.
Així, hi hauran 13 expositors: “Gandia, esplendor mediterrani”; “Turisme Comunitat Valenciana. Territori Borja”; “Turisme en les comarques de València, Diputaciñi de València”; “Xarxa d’Espais Culturals de Gandia, XEC”; “Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat i Monestir de Sant Jeroni de Cotalba”; “Turisme Xàtiva, la ciutat dels Borja”; “Turisme Albaida i Turisme Castelló de Rugat”; “Turisme Alzira”; “Turisme Bocairent, la pedra viva”; “Turisme Requena, ciutat d’història i vins”; “Safor Turisme, Mancomunitat de Municipis de la Safor”; “Turisme en la Vall d’Albaida, Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida”; “Turisme en la Valldigna, Mancomunitat de Municipis de la Valldigna”.
Juntament els expositors hi ha diferents activitats programades, entre les quals destaca, per primera vegada el passacarrer del Tio de la Porra, demà dijous, a les 20 hores, al passeig marítim. També hi hauran degustacions gastronòmiques com la ‘trena borjana” o la “Delicà de Gandia”, a càrrec de l’Associació de Forners i Pastissers de Gandia; actuacions de grups flocklòrics, taller infantil, exhibicions de danses i balls populars, etc.
“És una feliç notícia portar productes que identifiquen la nostra cultura, tradicions, gastronomia com a complements turístics de la ciutat, a la mateixa arena de la platja. Que, a més, incorpora la vessant festiva amb la desfilada del Tio de la Porra. Vull convidar la ciutadania i els turistes a visitar la fira, i també a gaudir de les nostres festes de barri, recòrrer la ciutat, especialment en estiu”, ha destacat Prieto.

Compartir