La Penyagolosa Trail surtirà des de el Palau de la Diputació de Castelló

1806

El Palau Provincial de la Diputació de Castelló serà testimoni d’excepció la mitjanit del divendres al dissabte 12 de maig, de l’inici de la Penyagolosa Trails 2018 al ser la Plaça de Les Aules de Castelló el punt d’eixida de la carrera més llarga d’esta cita esportiva, la CSP. Així, la competició trasllada el seu punt d’inici com a mostra de la implicació del Govern Provincial amb esta cita esportiva a través de ‘Castelló Escenari Esportiu‘. Les altres dos carreres d’esta emblemàtica vintena edició de la Penyagolosa Trails, el Mundial de Trail i la MiM, mantindran la seua eixida en la Universitat Jaume I.

Així ho ha anunciat el diputat d’Esports, Luis Martínez, el qual ha explicat que “es tracta d’un gest més per a sensibilitzar a tota la província de la importància que té este campionat per a Castelló i per a animar que entre tots fem d’esta oportunitat única per a la marca turística de la província eixe verdader punt d’inflexió de la nostra terra com el millor escenari esportiu que és”.

Cal recordar que com a mostra de la importància d’este esdeveniment esportiu per a la província, la Diputació manté instal·lat en la seua fatxada un comptador que marca els dies, hores i minuts que resten per a l’edició més històrica de Penyagolosa Trails.

Més benefici per a la província de Castelló amb el mundial

La Diputació de Castelló preveu que la carrera del Campionat del món de Trail (Trail World Championships) eleve l’impacte directe de Penyagolosa Trails 2018 a la xifra rècord d’1,2 milions d’euros en el turisme de l’interior de la província com a màxim exponent del seu programa ‘Castelló Escenari Esportiu’. Així, els 450 atletes de la carrera del mundial i els seus 50 tècnics, vinguts de 40 països distints, generaran 1.750 pernoctacions turístiques en la província, addicionals a les que ja de per si hagueren suposat les altres dos carreres de Penyagolosa Trails, la CSP i la MiM.

Uns beneficis que traspassen l’impacte directe de la prova, perquè eixa estimació es referix a l’impacte directe que la carrera del mundial tindrà en la província, quelcom al que caldrà sumar l’impacte indirecte i de repercussió d’imatge i reputació de destí que genere esta competició esportiva que posiciona a Castelló en l’elit internacional dels escenaris esportius de muntanya.